Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Συνελήφθησαν από την αντιτρομοκρατική Μιχαλολιάκος - Κασιδιάρης

Κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης
Ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος και ο βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης, συνελήφθησαν σήμερα το πρωί και κρατούνται στα γραφεία της Αντριτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν συλληφθεί και κρατούνται συνολικά πέντε στελέχη του κόμματος, ανάμεσα στα οποία ο Γιώργος Πατέλης, επικεφαλής της Τοπικής Οργάνωσης του κόμματος στη Νίκαια.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, ο Νίκος Μιχαλολιάκος συνελήφθη στο σπίτι του λίγο μετά τις 9 το πρωί, όπως επίσης και ο Ηλίας Κασιδιάρης, μετά από σχετικά εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν σε βάρος τους από την Εισαγγελία Πρωτοδικών.
Στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής οδηγήθηκαν συνολικά πέντε στελέχη της Χρυσής Αυγής, ανάμεσα στα οποία και ο επικεφαλής της Τοπικής Οργάνωσης του κόμματος στη Νίκαια, Γιώργος Πατέλης, ο οποίος είχε επικοινωνήσει με τον Γιώργο Ρουπακιά πριν και μετά τον φόνο του Παύλου Φύσσα.
Οι συλληφθέντες θα παραπεμφθούν στον εισαγγελέα. Σύμφωνα με πληροφορίες εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν και για άλλους βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής.
Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα της δικαιοσύνης αφορούσε πέντε συνολικά βουλευτές του κόμματος, για τρεις εκ των οποίων η εμπλοκή τους σε εγκληματικές δραστηριότητες, όπως χαρακτηριστικά επεσήμαιναν ανώτατες δικαστικές πηγές, «είναι καλά δεμένη».
Η πορεία της έρευνας
Η εισαγγελία του ανωτάτου δικαστηρίου κινείται με ταχείς ρυθμούς και ως διαφαίνεται, σύντομα ο κ. Βουρλιώτης, αφού πιθανότατα προηγηθεί η εξέταση υπόπτων, αναμένεται να συντάξει πόρισμα στο οποίο θα περιγράφονται τα «έργα και ημέρες» της οργάνωσης και θα αποδίδονται ευθύνες στους δράστες των επιθέσεων. Στο ίδιο πόρισμα εκτιμάται ότι θα καταγράφονται και τα στοιχεία που υπάρχουν εις βάρος βουλευτών του κόμματος, οι οποίοι εφόσον καταστούν κατηγορούμενοι για κακούργημα θα βρεθούν άμεσα αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη χωρίς να απαιτείται προηγούμενη άδεια της Βουλής.
Την ανάγκη ταχείας ολοκλήρωσης της έρευνας επισήμανε και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαραλαμπος Αθανασίου. Ο υπουργός χαρακτήρισε τα μέλη της Χρυσής Αυγής «νεοναζιστές» και τόνισε ότι «είναι κοινή πεποίθηση πως πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ούτως ώστε να έχουμε γρήγορα αποτελέσματα, διότι μια τόσο σοβαρή υπόθεση δεν πρέπει να διαιωνίζεται».
Εν τω μεταξύ, μηνυτήρια αναφορά κατά του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον βουλευτή Επικρατείας Χρήστο Παππά. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Παππάς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραιτηθεί. «Θα κάνω το καθήκον μου», απάντησε. Πέραν του κ. Παππά, στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου προσήλθαν οι Ηλ. Κασιδιάρης, Παν. Ηλιόπουλος, Ελένη Ζαρούλια. Η μηνυτήρια αναφορά σχετίζεται με την οικονομική διαχείριση των κρατικών επιχορηγήσεων και άλλων κονδυλίων από το ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2007-2010. «Καταθέσαμε φάκελο που κλείνει στη φυλακή το ΠΑΣΟΚ, ένα ανήθικο κόμμα το οποίο καταλήστεψε τον ελληνικό λαό», δήλωσε ο Χρ. Παππάς, επιρρίπτοντας παράλληλα ευθύνες στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ότι «καλύπτει το ΠΑΣΟΚ και το χρησιμοποιεί ως δεκανίκι». Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ ήρθε μέσω twitter. «Μας κάνει μήνυση ο κ. Μιχαλολιάκος και οι συν αυτώ, δηλαδή η ηγεσία μιας εγκληματικής, ναζιστικής οργάνωσης. Σιγά μη φοβηθούμε».
Ενας ακόμη μάρτυρας, ο τρίτος κατά σειρά, κατέθεσε στην ανακρίτρια Πειραιά ότι στο αυτοκίνητο του κατηγορουμένου για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Γ. Ρουπακιά, επέβαινε ένα ακόμη άτομο. Παράλληλα, από το υπουργείο Δικαιοσύνης τέθηκε σε διαθεσιμότητα εξωτερικός φρουρός των φυλακών Κορυδαλλού, ο οποίος φέρεται να καθησύχασε τους αστυνομικούς όταν έφτασαν στο σημείο της δολοφονίας και να τους είπε ότι «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».

πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.