Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Το πόρισμα του Αρείου Πάγου "καίει" τους Χρυσαυγίτες

Όπως προκύπτει από τις έρευνες του Αρείου Πάγου: Στελέχη της Χρυσής Αυγής μιλούν μεταξύ τους για τα περιστατικά. Αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, ο Νίκος Μιχαλολιάκος. Γίνεται αναφορά για ανθρωποκτονίες, απόπειρες ανθρωποκτονιών, εκβιασμούς και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης είναι ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, σύμφωνα με το πόρισμα εννέα σελίδων, που παρέδωσε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, ο ανεισαγγελέας του ΑΠ, Χαράλαμπος Βουρλιώτης.
Οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που προσκόμισε η ΕΥΠ είναι αυτές που «καίνε» τους βουλευτές και τα στελέχη της Χρυσής Αυγής. Σε αυτές, τα μέλη της ΧΑ μιλούν μεταξύ τους για τα περιστατικά και αναφέρουν συγκεκριμένα πρόσωπα και πράγματα.
Μοιραία, στα χέρια του αντιεισαγγελέα Χαράλαμπου Βουρλιώτη βρίσκονται τουλάχιστον δέκα κακουργηματικές πράξεις. Μεταξύ άλλων, γίνεται αναφορά για ανθρωποκτονίες, απόπειρες ανθρωποκτονιών, εκβιασμούς και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Στο πόρισμα «φωτογραφίζονται» και άλλα πρόσωπα, η συμμετοχή των οποίων θα διερευνηθεί κατά την ανακριτική διαδικασία.
Οι συλλήψεις
Σήμερα διεξάγεται η πρώτη φάση συλλήψεων, στην οποία εμπλέκονται έξι βουλευτές και συνολικά 32 στελέχη της Χρυσής Αυγής. Εκτός του Νίκου Μιχαλολιάκου, έχουν συλληφθεί οι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Ηλίας Παναγιώταρος και Παύλος Γερμενής.
Πηγή: efsyn.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.