Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Ο φάκελος με τις 32 επιθέσεις της "Χρυσής Αυγής"

Το φάκελο που περιέχει τα στοιχειά για 32 περιστατικά στα οποία πρωταγωνίστησαν βουλευτές και μέλη του κόμματος της "Χρυσής Αυγής" έστειλε  ο Νίκος Δένδιας στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Μαζί, και επιστολή με την οποία ζητούσε την ένταξη, στον αντιτρομοκρατικό νόμο, όλων των ποινικών περιστατικών, στα οποία έχει ανάμειξη η "Χρυσή Αυγή".
Ο φάκελος περιέχει στοιχεία για 13 περιστατικά που έγιναν στην Αττική και 19 στην υπόλοιπη Ελλάδα, μετά το επεισόδιο στη λαϊκή αγορά της Ραφήνας, περιστατικά, τα οποία -κατά την άποψη της Αστυνομίας- συνιστούν διαρκή δράση εγκληματικής οργάνωσης.
Για τον λόγο αυτό, ο υπουργός ζητάει όλα τα περιστατικά να ενταχθούν στο άρθρο 187 του ποινικού κώδικα, περί σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, γεγονός που μετατρέπει αυτομάτως τα πλημμελήματα σε κακουργήματα και έτσι αντιμετωπίζονται με πολύ αυστηρότερα κριτήρια. Ολα, εκτός από δύο που είναι δολοφονίες μέχρι τώρα αντιμετωπίζονταν ως πλημμελήματα.
Σε έξι από τα περιστατικά αυτά, εμπλέκονται και βουλευτές της Χρυσής Αυγής, και η διαδικασία γι' αυτούς θα προχωρήσει όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα.

Διαβάστε ολόκληρη τη λίστα Δένδια ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.