Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Guardian: "Η πιο επικίνδυνη επίθεση της Χρυσής Αυγής"

Στην δολοφονική επίθεση που δέχθηκαν αφισοκολλητές του ΚΚΕ στο Πέραμα από μέλη της Χρυσής Αυγής αναφέρεται ο Guardian, ο οποίος την χαρακτηρίζει ως την πιο επικίνδυνη επίθεση του ακροδεξιού κόμματος, από την είσοδο του στη Βουλή.

Σε δημοσίευμα της, η βρετανική εφημερίδα αναφέρεται στην επίθεση την οποία χαρακτηρίζει «δολοφονική», αλλά και στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή, κατά του ακροδεξιού μορφώματος.
«Περιγράφεται ως μια δολοφονική επίθεση και η πιο σοβαρή βιαιοπραγία από τότε που η εξτρεμιστική ομάδα μπήκε στο Κοινοβούλιο- 50 άτομα με λοστούς και ρόπαλα χτυπούσαν αριστερούς καθώς κολλούσαν αφίσες στην εργατική περιοχή του Περάματος», σημειώνει ο Guardian.
Στη συνέχεια, το δημοσίευμα σχολιάζει περαιτέρω την επίθεση των ακροδεξιών σημειώνοντας πως ενόψει του 39ου φεστιβάλ της ΚΝΕ, «η επίθεση έρχεται εν μέσω φόβων πως η ακροδεξιά προσπαθεί να δημιουργήσει μια εμφυλιοπολεμική ατμόσφαιρα στην Ελλάδα. Προβεβλημένα μέλη άλλωστε της Χρυσής Αυγής, έχουν προβλέψει πως η χτυπημένη από την κρίση χώρα οδηγείται σε Εμφύλιο», τονίζει ο Guardian.
Παράλληλα, ο Guardian παραθέτει και δηλώσεις αναλυτών οι οποίοι υποστηρίζουν πως «η επίθεση των χρυσαυγιτών αποδεικνύει την αυτοπεποίθηση τους και την ικανότητα τους να εξαπλώνουν την επιρροή τους και στοχεύουν στις γειτονιές της μεσαίας τάξης των Αθηνών.
Κλείνοντας, ο Guardian αναφέρει πως «πολλοί σχολιαστές έχουν αρχίσει να αναρωτιούνται εάν η συντηρητική κυβέρνηση θα έπρεπε να συνεργαστεί με την Χρυσή Αυγή, καθώς οι απόψεις τους σε θέματα δημόσιας τάξης, είναι ενοχλητικά ίδιες».

Η δολοφονική επίθεση το βράδυ της Πέμπτης
Κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης το βράδυ της Πέμπτης, μια ομάδα 50 χρυσαυγιτών επιτέθηκε με ρόπαλα, από τα οποία προεξείχαν πρόκες, σε 20 μέλη του ΚΚΕ, ενώ κολλούσαν αφίσες. Η επίθεση ήταν δολοφονική, οι χρυσαυγίτες χτυπούσαν στο ψαχνό, οδηγώντας 9 άτομα στο νοσοκομείο, ενώ παράλληλα προξένησαν ζημιές και στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε το συνεργείο.
Αποστομωτική απάντηση έδωσε ο λαός του Περάματος με μία μεγάλη συγκέντρωση στην τραμπούκικη δολοφονική επίθεση. Πλήθος κόσμου πραγματοποίησε μία από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις των τελευταίων χρόνων στην εργατούπολη του Περάματος. Στη συγκέντρωση συμμετείχε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Κώστα Παρασκευά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, ενώ ομιλιτής στη συγκέντρωση που έγινε στην πλατεία Ηρώων, ήταν ο Βαγγέλης Μαρούπας, γραμματέας της Οργάνωσης Πειραιά του ΚΚΕ


Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.