Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Ανακρίτρια ζητάει μην προβληθεί εκπομπή για το Φαρμακονήσι

Αίσθηση προκάλεσε η απόφαση ανακρίτριας να ζητήσει από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega να μην προβάλει την εκπομπή του δημοσιογράφου, Σταύρου Θεοδωράκη, για το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι. Πρωτοδίκης από την Κω ζήτησε να ακυρωθεί η εκπομπή «Πρωταγωνιστές» που είναι προγραμματισμένη για την επόμενη Τρίτη, καθώς, με βάση το σκεπτικό της απόφασης, θα παρεμποδίσει την εξέλιξη της δικαστικής έρευνας.

Το σκεπτικό της ανακρίτριας, Αντιγόνης Σταμολέκα, βασίζεται στην αρχή της μυστικότητας από την οποία διέπεται η ανάκριση και εκτίμηση είναι πως η εκπομπή θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα στην έρευνα.
Από την πλευρά του, ο δημοσιογράφος, τόνισε στο κεντρικό δελτίο του σταθμού ότι, αφού πήρε όλες τις σχετικές άδειες για να μεταβεί στο Φαρμακονήσι, έχει ολοκληρώσει την έρευνα και έχει μιλήσει με πολλούς ανθρώπους, ανάμεσά τους και ναυαγοί.
Από την πλευρά του το κανάλι αναφέρει ότι η εκπομπή βρίσκεται στο στάδιο του μοντάζ και θα προβληθεί κανονικά την επόμενη Τρίτη.
Υπενθυμίζεται ότι στην τραγωδία που έλαβε χώρα στο Φαρμακονήσι έχασαν τη ζωή τους 12 μετανάστες όταν το καϊκι που τους μετέφερε αναποδογύρισε παρασύροντάς τους στο θάνατο. Ηδη η Ελλάδα από αυτή την υπόθεση βρίσκεται υπό διεθνή πίεση για τους χειρισμούς του Λιμενικού.



Πηγή:  iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.