Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Όλοι οι φορείς της Περαίας στηρίζουν τη δράση Σ.Τ.Ο.Π.

Είναι αξιέπαινη η πρωτοβουλία των περισσοτέρων συλλόγων και φορέων της Περαίας, όπως του Πολιτιστικού Οικολογικού Συλλόγου Περαίας (ΠΟΣΠ), οι διοικήσεις των οποίων κινητοποίησαν τα μέλη και τους φίλους τους, ώστε να συνδράμουν τη δράση Σ.Τ.Ο.Π. (Συνεργαζόμαστε Τώρα Όλοι Ενάντια στην Πείνα) που αρχίζει από την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου και στην Περαία.

Με αφίσες που διακίνησαν, καλούν τους Περαιώτες να κινητοποιηθούν ώστε από την πρώτη κιόλας μέρα να υπάρχει επάρκεια τροφίμων, προκειμένου να μπορεί να παρασκευασθεί και να προσφερθεί ένα πιάτο ζεστό φαγητό για τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.
Η Δράση Σ.Τ.Ο.Π. ξεκίνησε πιλοτικά τον Ιανουάριο στη Δημοτική Ενότητα Νέας Μηχανιώνας, με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμού Δήμου Θερμαϊκού, με απώτερο σκοπό να εξαπλωθεί σύντομα σε όλον τον Δήμο Θερμαϊκού. Το αποτέλεσμα ήταν κάτι παραπάνω από το αναμενόμενο και σύντομα δημιουργήθηκε ένα μεγάλο δίκτυο Εθελοντών, που φροντίζει ώστε να σιτίζονται καθημερινά κατά μέσο όρο 35 συνδημότες μας.
Στην προσπάθεια για την ανάπτυξη της δράσης Σ.Τ.Ο.Π. και στην Περαία, βοηθούν εκτός από την  αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμού Δήμου Θερμαϊκού, τη ΔΗΚΕΘ, και το ΔΗΠΠΑΚΥΘ και: Ο Ιερός Ναός Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, ο Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, το Σωματείο Επισιτιστικών Καταστημάτων Δήμου Θερμαϊκού, η ΕΘΟΠΑΚ, ο Πολιτιστικός-Οικολογικός Σύλλογος Περαίας, ο Σύλλογος ΑΓΑΠΗ και το Δίκτυο Εθελοντών.
Στην πρόσκληση προς τους δημότες που απευθύνουν όλοι αυτοί οι φορείς, αναφέρεται:
«Συνέβαλε κι εσύ τώρα για να αντιμετωπίσουμε την πείνα που ισοπεδώνει ψυχοσωματικά κάποιους συμπολίτες μας. Γίνε και εσύ ένας κρίκος μιας αλυσίδας αλληλεγγύης που έχει σκοπό τη σίτιση όλων των οικογενειών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.
Κάλεσε στα νούμερα 23923.30.321 και 23923.30.348 και πρόσφερε ένα πιάτο μαγειρεμένο, με αγνά υλικά και υγιεινό τρόπο, φαγητό και δήλωσε αν έχεις την δυνατότητα και τη διάθεση να το επαναλάβεις. Γίνε μάγειρας ή χορηγός της Δράσης μας και ενίσχυσέ την.
Λάβε τις ειδικές συσκευασίες μιας χρήσης. Άφησε το φαγητό σου όπου σου υποδειχθεί ή περίμενε τη συλλογή του από τις υπηρεσίες του Δήμου.  Επανέλαβέ το  αν μπορείς και όσο συχνά μπορείς.
Ενημέρωσε όσους πιστεύεις ότι θα μπορούσαν και θα ενδιαφέρονταν να ενισχύσουν τη Δράση.
Η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη ας γίνουν υπόθεση όλων μας.

Έναρξη Δράσης: 11 Φεβρουαρίου 2014. Ώρες και ημέρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή: 08.00- 14.00. Χώρος συγκέντρωσης και παραλαβής:  «Βοήθεια στο Σπίτι»: Ανθέων 4, Περαία (στα Περιφερειακά Ιατρεία του ΕΣΥ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.