Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Όαση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης στον Τρίλοφο

Όαση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης στον Τρίλοφο από τον γνωστό ΠΑΟΚτσή ιερέα, Παπά Χρήστο, που  για να προσφέρει λίγη στοργή και ανακούφιση στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, δημιούργησε την κοινωνία αγάπης και προσφοράς «Γέροντας Παΐσιος», η οποία είναι μία φιλανθρωπική κίνηση με προσφορά σε τρεις κλάδους: κοινωνικό συσσίτιο, κοινωνικό παντοπωλείο και κοινωνικό κατάστημα ρούχων.

Η φιλανθρωπική δράση έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό στον Τρίλοφο. Με τη δραστηριότητα αυτή, πρόσφατα δόθηκε συσσίτιο σε 165 άτομα και σήμερα το βραδάκι, έγιναν τα εγκαίνια του οργανισμού στο χώρο του συσσιτίου, στην οδό Μ.Αλεξάνδρου 99 (πίσω από το πρώην δημαρχείο Μίκρας).
Η κοινωνία αγάπης και προσφοράς «Γέροντας Παΐσιος» έχει και σελίδα στο ίντερνετ στη διεύθυνση: «gerontaspaisios.gr».  Ένα από τα πρώτα μηνύματα αναφέρει:
«Λίγες είναι οι ημέρες που ξεκινήσαμε και οι προσφορές και η αγάπη είναι μοναδικές και υπέροχες. Υπεράφθονη η προσφορά σε είδη, τρόφιμα, εξοπλισμό, ρούχα, ψωμί, κρέας, ψάρια, ζαρζαβατικά, γάλα, γλυκά.
Αυτό όμως που ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας είναι ο εθελοντισμός και η παρουσία κάθε μέρα δεκάδων ανθρώπων – μικρών και μεγάλων ανδρών και γυναικών – στην οργάνωση των ρούχων και του κοινωνικού παντοπωλείου, στην προετοιμασία του φαγητού, στο σερβίρισμα και τη συσκευασία των γευμάτων και όλων αυτών που παραλαμβάνουν τα δέματα κάθε φορά και τα μεταφέρουν με πολύ αγάπη στα σπίτια όσων έχουν ανάγκη.
Τα γραφεία του σωματείου μας βρίσκονται στην οδό Προφήτου Ηλία 12, Τ.Θ. 305, Τ.Κ. 57500, Τρίλοφος Θεσσαλονίκης. Το 'δίκτυο κοινωνικής υποστήριξης' λειτουργεί Δευτέρα και Τετάρτη 18.00 – 20.00.
Το κοινωνικό μας κατάστημα (τρόφιμα, ρούχα, συσσίτιο) βρίσκεται στην πλατεία Τριλόφου, Μεγ. Αλεξάνδρου 99 (πίσω από το πρώην δημαρχείο Μίκρας).
Το κοινωνικό κατάστημα είναι ανοιχτό κάθε απόγευμα (χειμερινό ωράριο 18.00-20.00 /θερινό ωράριο 19.00-21.00).
Ελάτε να μας γνωρίσετε και να συμμετέχετε στις ομάδες εργασίας και προσφοράς.
Τα τηλέφωνα είναι: 23920.66106, 6972084377, 6908095689»
Στο σάιτ αναφέρονται οι λόγοι ίδρυσης του σωματείου οι οποίοι είναι οι εξής:
«Στη δύσκολη εποχή που περνάμε είναι αναγκαία όσο ποτέ η εφαρμογή στην πράξη της εντολής  του Χριστού «ἐπείνασα γὰρ καὶ ἐδώκατέ μοι φαγεῖν ἐδίψησα καὶ ἐποτίσατέ με,ξένος ἤμην καὶ συνηγάγετέ με, γυμνὸς καὶ περιεβάλετέ μεἠσθένησα καὶ ἐπεσκέψασθέ με ἐν φυλακῇ ἤμην καὶ ἤλθετε πρός με». Ο Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης αποτελεί μέγιστο παράδειγμα αγάπης, πνευματικότητας, προσφοράς και απλότητας.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΚΛΑΔΟΥΣ
Κοινωνικό συσσίτιο: Σε δικό μας χώρο με υπερσύγχρονο εξοπλισμό με άριστες πρώτες ύλες, ζαρζαβατικά από παραγωγούς της περιοχής μας, με φρέσκα ψάρια και κρέατα και πολύ όρεξη και μεράκι παρασκευάζουμε ένα υπερπλήρες μενού και κάθε Κυριακή μεσημέρι το πηγαίνουμε στο σπίτι όσων έχουν ανάγκη. Τον πρώτο μόνο μήνα δώσαμε οκτώ (8) γεύματα και περισσότερες από 1.500 μερίδες. Στόχος μας να αυξήσουμε τις μερίδες όσο χρειαστεί και να γίνει το συσσίτιο καθημερινό και για κάθε γιορτή.
Κοινωνικό παντοπωλείο: Συγκεντρώνονται μεγάλες ποσότητες τροφίμων και μεγάλη ποικιλία και όλα μοιράζονται στους απόρους.
Κοινωνικό κατάστημα ρούχων: Υπερβολικά μεγάλος είναι ο αριθμός, τα σχέδια και η ποικιλία των ρούχων για μικρούς και μεγάλους, για άντρες, γυναίκες και παιδιά. Όλα καθαρά και περιποιημένα, έτοιμα να δοθούν σε κάθε άπορο και άνεργο. Έχουμε εκτυπώσει κουπόνια και με αυτά μπορεί να πάρει όποιος έχει ανάγκη ενδύσεων.
ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ 
**Δημιουργία χώρου ιατρικής φροντίδας για ανασφάλιστους και ανήμπορους με στόχο τη θεραπεία, ενημέρωση και πρόληψη.
**Δημιουργία τράπεζας αίματος.
**Δημιουργία ομάδας ειδικών για πρόληψη, ευαισθητοποίηση και ενημέρωση γύρω από τη μάστιγα της εποχής μας, τα ναρκωτικά και την κάθε είδους εξάρτηση από ουσίες, τζόγο, ίντερνετ, αλκοόλ κτλ.
**Δημιουργίας σχολής γονέων και ανάδειξη της ως ανοικτό πανεπιστήμιο.
**Διοργάνωση φροντιστηριακών μαθημάτων για την εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας, της Ελληνικής παράδοσης και των πολιτιστικών αξιών του τόπου μας.
**Ευαισθητοποίηση σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, αγωγής υγείας και κοινωνικής δικαιοσύνης.
**Συμπαράσταση και βοήθεια με κάθε τρόπο και μέσο προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τις άλλες Εκκλησίες και Πατριαρχεία Ιεροσολύμων, Αλεξάνδρειας κλπ.
**Διοργάνωση προσκυνηματικών εκδρομών και επισκέψεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και κύρια εκεί όπου έζησε ο Γέροντας Παΐσιος.
**Η ανάπτυξη δραστηριοτήτων, όπως η οργάνωση διαλέξεων, συζητήσεων, ομιλιών, μαθημάτων, σεμιναρίων, εκθέσεων, προβολών καθώς και άλλων εκδηλώσεων με περιεχόμενο θρησκευτικό, εκκλησιαστικό, πολιτιστικό, περιβαλλοντικό, εκπαιδευτικό, ενημερωτικό και κοινωνικό περιεχόμενο.
**Δημιουργία δικτύου ευρέσεως εργασίας.
**Ευαισθητοποίηση και συντονισμός ομάδας εθελοντών για επίσκεψη, βοήθεια και ανακούφιση ανήμπορων και μοναχικών ανθρώπων

Όλοι μαζί μια αγκαλιά, μπορούμε...»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.