Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου 2014

Κατάμεστο το θέατρο της Επανομής στην εκδήλωση για την κεραία

Δεν έπεφτε ούτε καρφίτσα, το βραδάκι του Σαββάτου, στο δημοτικό θέατρο της Επανομής, στην πολύ επιτυχημένη εκδήλωση-συζήτηση που διοργάνωσε ο Γ΄ Αγροτικός Συνεταιρισμός Επανομής, με αφορμή το θέμα της κεραίας στο γήπεδο της «Αναγέννησης». Κατάμεστη η αίθουσα του θεάτρου και πολλοί ήταν οι Επανομίτες που παρακολούθησαν όρθιοι την εκδήλωση.

Ομιλητές, ήταν ο ομότιμος καθηγητής Γενετικής του ΑΠΘ (τομέας Μοριακής Βιολογίας), Κώστας Τριανταφυλλίδης, ο πανεπιστημιακός του ΑΠΘ (τμήμα Φυσικής) Αναστάσιος Αναστόπουλος, ενώ συντονιστής θα είναι ο γιατρός Θοδωρής Σδούκος. Και οι τρεις, με ένα πλήθος στοιχείων, κατέδειξαν τους κινδύνους που δημιουργούνται για τον πληθυσμό, κυρίως τα μικρά παιδιά, από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπουν όχι μόνο η κεραία στο γήπεδο, αλλά και οι άλλες τρεις «κρυφές» κεραίες που είναι εγκατεστημένες σε διάφορα σημεία της Επανομής, στις ταράτσες σπιτιών πολιτών οι οποίοι λαμβάνουν ενοίκιο από τις εταθιρίες κινητής τηλεφωνίας.
Στις παρεμβάσεις τους οι εκπρόσωποι της Κίνησης Πολιτών Επανομής αλλά και αρκετοί κάτοικοι που πήραν το λόγο, ζήτησαν να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις για την απομάκρυνση των κεραιών έξω από κατοικημένη περιοχή, ενώ παράλληλα κάλεσαν τη διοίκηση της «Αναγέννησης» να συναισθανθεί τις ευθύνες της και να ακυρώσει την παραχώρηση της άδειας εγκατάστασης της γιγαντοκεραίας.
Πρέπει να πούμε ότι η γιγαντοκεραία που πρόσφατα τοποθετήθηκε στο γήπεδο της Αναγέννησης, δημιουργεί έντονη ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής.

Το τελευταίο διάστημα οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας έχουν γεμίσει την περιοχή του δήμου Θερμαϊκού με κεραίες κινητής τηλεφωνίας, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που αυτές έχουν, με την εκπεμπόμενη ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία στον πληθυσμό. Με πιο χαρακτηριστική, την περίπτωση της Νέας Μηχανιώνας, όπου εκτός από τις τρεις γιγαντοκεραίες, ύψους 50 μέτρων η κάθε μία, που τοποθετήθηκαν στην περιοχή των κοιμητηρίων, «φυτεύθηκε» το περασμένο καλοκαίρι και ένα σύστημα κεραιών πάνω στην ταράτσο ενός σπιτιού, σε απόσταση αναπνοής από το Λύκειο, τα δύο Γυμνάσια, τα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία της Νέας Μηχανιώνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου