Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Οι προσπάθειες συγκόλλησης των δεξιών υποψηφίων στο Θερμαϊκό

Καθώς βρισκόμαστε στις αποκριές, κάποιοι παλιάς κοπής «παράγοντες» στο δήμο Θερμαϊκού της Ν.Δ., προσπαθώντας να ενισχύσουν την υποψηφιότητα Τσαμασλή και την κοινή γαλάζια εμφάνιση στις εκλογές, συγκάλεσαν σύσκεψη των υποψήφιων δημάρχων της δεξιάς, η οποία όμως κατέληξε σε φιάσκο, όπως διαβάζουμε σε ενδιαφέρον ρεπορτάζ του «Ακτιβιστή».

Όπως εδώ και αρκετό καιρό είχε αρχίσει να διαφαίνεται, η τοπική οργάνωση της Ν.Δ., επιστράτευσε όλες τις δυνάμεις της, προκειμένου να συνενώσει όλους τους ανήκοντες στο χώρο της υποψηφίους δημάρχους και ανθυποδημάρχους υπό τη σημαία του επίδοξου «σωτήρα» του Θερμαϊκού, νυν αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης.
Βέβαια, προκύπτει ένα σοβαρό θέμα: Ο Τσαμασλής στην κόντρα του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, με την ηγεσία της Ν.Δ. και στο «αντάρτικο» που αυτός κήρυξε, επιτιθέμενος ακόμη και κατά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, τάχθηκε στο πλευρό του «αντάρτη» Τζιτζικώστα και ήταν μάλιστα και ο πρώτος που υπέγραψε το σχετικό κείμενο διαμαρτυρίας. Πως τώρα εμφανίζεται να απηχεί τις απόψεις του κόμματος της Ν.Δ.; Οι ανώτερες «γαλάζιες» οργανώσεις και η ηγεσία της Ρηγίλλης γνωρίζουν αυτές τις πρωτοβουλίες της τοπικής της Ν.Δ.;

Για τα παληκάρια που «σφάζονται στην ποδιά» 
Και κάτι ακόμη: Δεν ξέρουμε αν στην ποδιά του Γιώργου Τσαμασλή «σφάζονται παληκάρια» από κάποια μέχρι σήμερα στελέχη της παράταξης Αλεξανδρή, που δηλώνουν επιθυμία ένταξης στο ψηφοδέλτιο του αντιπεριφερειάρχη. Το φαιδρό πάντως είναι, ότι από  αυτούς τους παλαιάς κοπής «παράγοντες», κάποιοι μέχρι πρόσφατα, όταν ακόμη διαφαίνονταν ότι θα υπάρξει στις εκλογές σύγκρουση Αλεξανδρή-Τσαμασλή, αποκαλούσαν τον τελευταίο «αποτυχημένο», «ανίκανο» και «άσχετο» με τα προβλήματα της περιοχής. Τώρα, αλλάζουν γνώμη. Το ωραίο είναι ότι αυτούς τους χαρακτηρισμούς τους διατύπωναν όχι μόνο "κατά μόνας", αλλά και στο ευρύτερο περιβάλλον τους. Πως τώρα θα πείσουν το ακροατήριό τους να ψηφίσει τον «ικανό», «πετυχημένο» και «γνώστη» των τοπικών ζητημάτων κ.Τσαμασλή;
Δημοσιεύουμε στη συνέχεια την ανάρτηση του «Ακτιβιστή» με τα ενδιαφέροντα στοιχεία που αυτή περιέχει:

Η ανάρτηση του «Ακτιβιστή»
Η τριχοτομημένη δεξιά στον Δήμο Θερμαϊκού έκανε σήμερα προσπάθεια να ενοποιηθεί.
Στη κομματική σύσκεψη της τοπικής της ΝΔ που έγινε το απόγευμα, διευρυμένη με τους υποψήφιους δημάρχους που είναι κομματικά στελέχη της (Γιώργος Τσαμασλής, Χρήστος Βογιατζής, Κυριάκος Στεφανίδης) επιχειρήθηκε να αρθούν διαφορές, να υποβαθμιστούν υπέρμετρες φιλοδοξίες και να ομογενοποιηθούν στρατηγικές και ψηφοδέλτια.
Ενωτικός και συμβιβαστικός προσπάθησε να εμφανιστεί ο Αντιπεριφερειάρχης που θέλησε να δελεάσει τους συνομιλητές του υπερτονίζοντας την ισχυρή υποψηφιότητά του και καλώντας τους έτερους να συμπεριληφθούν στον συνδυασμό του προς χάριν της δεξιάς (του κυρίου ;-)).
Δεν φαίνεται να πείστηκε κανείς εκ των δύο. Μάλιστα επίθεση του έκανε ο Κυριάκος Στεφανίδης που αποκάλυψε ότι σε δημοσκοπήσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης έρχεται τρίτος μετά τον Μαυρομάτη και τον ίδιο και του γνωστοποίησε ότι δεν χαίρει ιδιαίτερης εκτιμήσεως στην κοινωνία του Θερμαϊκού.
Κάτι ανάλογα επικαλέστηκε και ο επικεφαλής (έως αυτή τη στιγμή) των "ορφανών" Αλεξανδρή. Μέχρι και στενοί συγγενείς του δεν θα τον ψήφιζαν αν ήταν σε ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τον Γιώργο Τσαμασλή, όπως φέρεται να είπε.
Σημαντική μπορεί να χαρακτηριστεί η δήλωση του Αντώνη Ζαβέρκου (που ενδεχόμενα απηχεί και άποψη του Στεφανίδη) πως θα μπορούσε να συνδράμει ή και να συμμετάσχει σε ψηφοδέλτιο του Επανομίτη Χρήστου Βογιατζή.
Βλέπουμε λοιπόν πως παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται κομματικά, δεν φαίνεται να αντιμετωπίζεται ο πολυκερματισμός της δεξιάς παράταξης στον Θερμαϊκό.
Από την άλλη να σημειώσουμε πως ήδη μέχρι χθες επικριτικοί προς την υποψηφιότητα Τσαμασλή, ήδη φέρονται να έχουν δώσει τα χέρια. Δεν το έχουμε καρατσεκαρισμένο αλλά μας μεταφέρθηκε ως ΣΙΓΟΥΡΟ, πως ο υποψήφιος μέχρι πρόσφατα και συμμετέχων ακόμα και σε διαβουλεύσεις της ομάδας Αλεξανδρή, κ. Νίκος Παράσχου έχει ήδη συμφωνήσει με τον Αντιπεριφερειάρχη. 
Αυτή τη στιγμή σε παραλιακό καφέ ξενοδοχείου της Περαίας συσκέπτεται ομάδα Τσσμασλή με την παρουσία, Βουδούρη, Βασιλειάδη, Ζαριφέ, Κ.Τροκάνα, Αλεξιάδη που μάλλον σηματοδοτεί προς τα που γέρνει η ζυγαριά των δεξιών της Περαίας.

Πάντως εντελώς λακωνικά αλλά πολύ ορθά περιγράφει την κατάσταση ο Γιώργος Λαζαρίδης στο fb:
Να προσπαθεί το Σάββατο να σε πείσει κάποιος ότι πρέπει να στηριχθεί συγκεκριμένος υποψήφιος και να μαθαίνεις τη Δευτέρα ότι έδωσε το χέρι του σε άλλον, δεν το λες και αξιοπρέπεια...
Έχουμε να δούμε πλέον πολλά επεισόδια του έργου. Ας προσπαθήσουμε να μείνουμε νηφάλιοι παρατηρητές των ....μεταγγίσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.