Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Αίσθηση προκαλεί η έκθεση Ρακιτζή για τα ΚΑΠΗ Μηχανιώνας

Αίσθηση, προκάλεσε η είδηση που έγραψε στην ηλεκτρονική της έκδοση η τοπική εφημερίδα «Περαία», ότι ο Γενικός Επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής,  με έγγραφο που απέστειλε προς τον δήμο Θερμαϊκού, ζητά τον καταλογισμό στα πρόσωπα που ευθύνονται για τη διοίκηση των ΚΑΠΗ Ν. Μηχανιώνας, Κερασιάς και Αγγελοχωρίου, του Αθλητικού κέντρου Ν. Μηχανιώνας, καθώς και της δημοτικής βιβλιοθήκης «Καβούνη» στην Κερασιά.

Ο «Φάρος του Θερμαϊκού» απευθύνθηκε στη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού, τα στελέχη του οποίου επιβεβαίωσαν τη λήψη του σχετικού εγγράφου, σημείωσαν όμως ότι δεν αναφέρονται σ΄αυτό συγκεκριμένα ονόματα. Τονίζοντας παράλληλα ότι αναμένουν περισσότερες διευκρινήσεις τόσο από τον κ.Ρακιτζή, όσο και από τον κ.Γερονάτσιο.
Το αίτημα του κ. Ρακιντζή αφορά τους υπευθύνους των παραπάνω Ν.Π.Δ.Δ. του πρώην δήμου Μηχανιώνας και έγινε μετά την έκθεση που συνέταξε ο Οικονομικός Επιθεωρητής κ. Αθ. Γερονάτσιος, στα πλαίσια διενέργειας διαχειριστικού – οικονομικού ελέγχου που πραγματοποίησε.
Καθώς ο οικονομικός επιθεωρητής, στο κεφάλαιο της έκθεσής του «Ευθύνες προσώπων – καταλογισμοί», μεταξύ άλλων αναφέρει αναλυτικά τα πρόσωπα που ευθύνονται, ο κ. Ρακιντζής απαιτεί από τη διοίκηση του δήμου να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, ώστε να προβεί στον καταλογισμό τυχόν διοικητικών και πειθαρχικών ευθυνών σε βάρος των υπευθύνων καθώς και για τον καταλογισμό του ελλείμματος.
Η έκθεση του οικονομικού επιθεωρητού κ. Γερονάτσιου συντάχθηκε πριν έναν ακριβώς χρόνο και αποτελεί συνέχεια του ελέγχου που πραγματοποιήθηκε εξ αιτίας της υπεξαίρεσης χρημάτων από το ταμείο του πρώην δήμου Μηχανιώνας.
Κι ενώ η υπόθεση αυτή είχε κλείσει ως προς το σκέλος του καταλογισμού, τόσο του οικονομικού, όσο και του διοικητικού – πειθαρχικού για τον πρώην δήμαρχο Μηχανιώνας, κ. Ιωάννη Μαυρομάτη, ανοίγει ξανά για τους πρώην συνεργάτες του στη διοίκηση.
Επειδή μάλιστα το ευαίσθητο αυτό θέμα ανοίγει ξανά εν μέσω μιας προεκλογικής περιόδου, απαιτείται απόλυτη υπευθυνότητα της σημερινής διοίκησης στο χειρισμό του.
Η «ΠΕΡΑΙΑ» θα παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη αυτού του θέματος και θα σας ενημερώνει άμεσα και έγκυρα.
To πλήρες δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Περαία» ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.