Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Επεκτείνεται και στην Περαία η δράση Σ.Τ.Ο.Π.

Επεκτείνεται και στην Περαία, η δράση Σ.Τ.Ο.Π. (Συνεργαζόμαστε Τώρα Όλοι Ενάντια στην Πείνα), που ξεκίνησε πριν ένα μήνα από τη Νέα Μηχανιώνα, με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμού, Γιάννη Τσακμάκα,  προσφέροντας μία ανάσα στους αυνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και φιλοδοξώντας να εξαπλωθεί και να καλύψει όλα τα όρια του Δήμου Θερμαϊκού.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:
Η Δράση Σ.Τ.Ο.Π. (Συνεργαζόμαστε Τώρα Όλοι Ενάντια στην Πείνα) ξεκίνησε πιλοτικά στις 14/01/2014 στη Δημοτική Ενότητα Νέας Μηχανιώνας, με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμού Δήμου Θερμαϊκού, με απώτερο σκοπό να εξαπλωθεί σύντομα σε όλον τον Δήμο Θερμαϊκού. Το αποτέλεσμα ήταν κάτι παραπάνω από το αναμενόμενο και καταφέραμε, με τη δημιουργία μεγάλου  Δικτύου Εθελοντών να σιτίσουμε καθημερινά κατά μέσο όρο 35 συνδημότες μας.
Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμού Δήμου Θερμαϊκού, η ΔΗΚΕΘ, το ΔΗΠΠΑΚΥΘ,  ο Ιερός Ναός Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, ο Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, το Σωματείο Επισιτιστικών Καταστημάτων Δήμου Θερμαϊκού, η ΕΘΟΠΑΚ, ο Πολιτιστικός-Οικολογικός Σύλλογος Περαίας, ο Σύλλογος ΑΓΑΠΗ και το Δίκτυο Εθελοντών, ανακοινώνουν την έναρξη της Δράσης για τη  Δημοτική Ενότητα  Περαίας.
Καλούμε όλους τους συνδημότες μας, τους επαγγελματίες, αλλά και τους συλλόγους και κάθε οργανωμένο φορέα του τόπου μας να συμβάλλουν ή να πρωταγωνιστήσουν σε μια προσπάθεια, μακριά από οποιαδήποτε ιδιοτέλεια.
Συνέβαλε κι εσύ τώρα για να αντιμετωπίσουμε την πείνα που ισοπεδώνει ψυχοσωματικά κάποιους συμπολίτες μας. Γίνε και εσύ ένας κρίκος μιας αλυσίδας αλληλεγγύης που έχει σκοπό τη σίτιση όλων των οικογενειών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.
Κάλεσε στα νούμερα 23923.30.321 και 23923.30.348 και πρόσφερε ένα πιάτο μαγειρεμένο, με αγνά υλικά και υγιεινό τρόπο, φαγητό και δήλωσε αν έχεις την δυνατότητα και τη διάθεση να το επαναλάβεις. Γίνε μάγειρας ή χορηγός της Δράσης μας και ενίσχυσέ την.
Λάβε τις ειδικές συσκευασίες μιας χρήσης. Άφησε το φαγητό σου όπου σου υποδειχθεί ή περίμενε τη συλλογή του από τις υπηρεσίες του Δήμου.  Επανέλαβέ το  αν μπορείς και όσο συχνά μπορείς.
Ενημέρωσε όσους πιστεύεις ότι θα μπορούσαν και θα ενδιαφέρονταν να ενισχύσουν τη Δράση.
Η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη ας γίνουν υπόθεση όλων μας.
Έναρξη Δράσης: 11 Φεβρουαρίου 2014. Ώρες και ημέρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή: 08.00- 14.00. Χώρος συγκέντρωσης και παραλαβής:  «Βοήθεια στο Σπίτι»: Ανθέων 4, Περαία (στα Περιφερειακά Ιατρεία του ΕΣΥ).
Η Δράση  Σ.Τ.Ο.Π. υποστηρίζεται από κοινωνικούς επιστήμονες.
Πληροφορίες για τη Δράση Σ.Τ.Ο.Π.: http//www.thermaikos.gr, http//koinonikiprostasia. blogspot. gr  και στα τηλέφωνα: 23923.30.321 και 23923.30.348.
Συντονισμός Δράσης: Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμού Δήμου Θερμαϊκού.

Υλοποίηση Δράσης: ΔΗ.ΚΕ.Θ., ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. Δήμου Θερμαϊκού, Ιερός Ναός Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, Σωματείο  Επισιτιστικών Καταστημάτων Δήμου Θερμαϊκού, ΕΘΟΠΑΚ, Πολιτιστικός-Οικολογικός Σύλλογος Περαίας, Σύλλογος ΑΓΑΠΗ και Δίκτυο Εθελοντών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.