Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

"Συμπολιτεία": Κάντε κάτι για τα έργα που καθυστερούν

Η κατ΄ όνομα μόνο "δημοτική πλαζ" της Νέας Μηχανιώνας από τις πλημμύρες του 2016 μέχρι σήμερα
Να διαμαρτυρηθεί έντονα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για το γεγονός ότι δεν προχωράνε δύο σημαντικά για την περιοχή του Θερμαϊκού έργα, όπως είναι η ασφαλτόστρωση  του οδικού δικτύου και η αποκατάσταση του παραλιακού μετώπου μεταξύ παραλίας Επανομής και Αγγελοχωρίου, που είχαν πληγεί από τις καταστροφικές πλημμύρες της 6ης και 7ης Σεπτεμβρίου 2016, ζήτησε από τη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού, στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η "Συμπολιτεία Θερμαϊκού".

Βούρκος η "δημοτική πλάζ Πάλιουρα"
Όπως τόνισαν οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της "Συμπολιτείας" Σπύρος Κουζινόπουλος, Θοδωρής Τζίνας και Γιάννης Τσακμάκας, παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας διέθεσε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τα έργα αυτά ποσό άνω των δύο εκατομμυρίων ευρώ εδώ και ενάμισι σχεδόν χρόνο, εντούτοις τόσο η ΠΚΜ όσο και η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης δεν υλοποιούν τα δύο έργα, με συνέπεια να υπάρχουν σοβαρές επιπτώσεις τόσο για την ασφαλή μετακίνηση των κατοίκων όσο και για την άθλια εικόνα που εμφανίζει η περιοχή στους επισκέπτες της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε υπάρξει άμεση παρέμβαση των υπουργείων Εσωτερικών και Εθνικής Οικονομίας, που διέθεσαν αμέσως στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, για την αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες στο Δήμο Θερμαϊκού, το σημαντικό ποσό των 15,5 εκατομμυρίων ευρώ. 
Με αυτή την κρατική χρηματοδότηση, εκτελέστηκαν και κάποια σημαντικά έργα, όπως η αποκατάσταση των πρανών και τα έργα αντιστήριξης στο Κέντρο Υγείας Ν. Μηχανιώνας, στη θέση «Αγνάντι» της Επανομής και στην περιοχή «ΠΙΚΠΑ» της Αγίας Τριάδας, όμως ένα πολύ μεγάλο ποσό ξοδεύτηκε αλόγιστα, όπως συνέβη με τον καθαρισμό και την απομάκρυνση των ογκωδών που προέκυψαν από τις πλημμύρες, κάτι που κοστολογήθηκε από την Περιφέρεια με το υπέρογκο ποσό των 5. 705.722 ευρώ!


Η "δημοτική πλαζ Νέας Μηχανιώνας"
Η επισήμανση του προβλήματος αυτού από τους δημοτικούς συμβούλους της "Συμπολιτείας", έγινε από αφορμή την υποβολή από τη δημοτική αρχή πρότασης για ένταξη στο πρόγραμμα "Γαλάζιες Σημαίες 2019" έξι παραλιών του δήμου Θερμαϊκού και συγκεκριμένα των παραλιών του Ποταμού Επανομής, των Νέων Επιβατών, της Αγίας Τριάδας, του Ντουρμπαλί Μηχανιώνας και δύο παραλιών της Περαίας.
Οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της "Συμπολιτείας" υπογράμμισαν κατά τη συζήτηση του θέματος ότι από την ώρα που εκτελεστούν από την Περιφέρεια αυτά τα δύο σημαντικά έργα, τότε θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν και να ξαναγίνουν πόλος προσέλκυσης επισκεπτών και τουριστών και οι δημοτικές πλαζ της παραλίας Επανομής και της Νέας Μηχανιώνας, που εδώ και δύο χρόνια και συγκεκριμένα τις τουριστικές περιόδους 2017 και 2018 αντί να προσελκύουν, απωθούν τους κολυμβητές.
Είναι αξιοσημείωτο ότι στις επισημάνσεις αυτές της "Συμπολιτείας" δεν υπήρξε καμία αντίδραση τόσο από τον δήμαρχο κ. Μαυρομάτη όσο και από τις άλλες δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.