Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Στόχο τη Δημοκρατία είχε η έκρηξη στον ΣΚΑΪ

Το δημοκρατικό μας πολίτευμα και την ομαλότητα, είχε σαν στόχο η βόμβα που εξερράγη στις 2.35 τα ξημερώματα σήμερα Δευτέρα, στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ στο Φάληρο. Ομόφωνη καταδίκη των δραστών από τον πρωθυπουργό και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, χαρακτήρισε την έκρηξη ως ενέργεια που τραυματίζει τη Δημοκρατία.

 Η έκρηξη του αυτοσχέδιου μηχανισμού, η οποία χαρακτηρίζεται «ισχυρή», προκάλεσε υλικές ζημιές στον πρώτο και στον δεύτερο όροφο - κυρίως σπασμένα τζάμια - χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. 
 Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο άγνωστος που προειδοποίησε για την έκρηξη τηλεφώνησε λίγο πριν από τις 2.00 στον ιστότοπο zougla και στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 και ανέφερε ότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβα στον ΣΚΑΪ σε 45 λεπτά, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται για φάρσα. 
 Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί μέσα σε σάκο. Εκτιμάται ότι οι δράστες της επίθεσης πέρασαν από το σημείο, άφησαν τον σάκο και απομακρύνθηκαν. 
 Η περιοχή αποκλείστηκε έγκαιρα από την Αστυνομία, σε μεγάλη ακτίνα γύρω από το κτήριο, ενώ ειδοποιήθηκαν όσοι εργαζόμενοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα στις εγκαταστάσεις του σταθμού και μπόρεσαν να απομακρυνθούν με ασφάλεια. 
 Η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία μπροστά από τις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού. Γίνονται εκτροπές των αυτοκινήτων που κινούνται προς τη Γλυφάδα και προς τον Πειραιά από την παλιά παραλιακή οδό. 
 Στο σημείο έχουν μεταβεί αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, καθώς και πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) που συγκεντρώνουν στοιχεία και υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού.

Όλγα Γεροβασίλη: Ενέργεια που τραυματίζει τη Δημοκρατία 
Στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού μετέβη και η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, συνοδευόμενη από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο, προκειμένου να ενημερωθούν για την έκρηξη. «Είμαστε εδώ από την πρώτη στιγμή, με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας για ένα γεγονός που τραυματίζει τη Δημοκρατία. Η Δημοκρατία, όμως, θωρακίζεται ακόμη περισσότερο και φυσικά δεν απειλείται», ανέφερε η υπουργός σε δηλώσεις της. Πρόσθεσε ακόμη πως «πρέπει να το σκεφτούν καλά όλοι όσοι αφήνουν διαδρόμους για να περνούν φωνές τρομοκρατίας ή φασισμού» και διαβεβαίωσε πως οι έρευνες θα συνεχιστούν μέχρι την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.