Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων τιμά τον Γιάννη Πασαλίδη

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία διοργανώνει εκδήλωση, την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου, στις 18.00, στο χώρο εκδηλώσεων της Βουλής (Αμαλίας 22 - 24), αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του γιατρού, βουλευτή και προέδρου της ΕΔΑ Ιωάννη Πασαλίδη. 

Ο Πασαλίδης ήταν ένα ιστορικό πρόσωπο που διακρινόταν για το επαγγελματικό ήθος, την κοινωνική προσφορά και, παράλληλα, τη βαθιά πολιτική αντίληψη και ευαισθησία. Ένας από τους ηγέτες της μεταπολεμικής Αριστεράς που μέσα από μαχητική κοινοβουλευτική δράση άρθρωσε ένα νέο όραμα για την κοινωνική δικαιοσύνη και τη δημοκρατία στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση γίνεται για να τιμηθεί μια από τις εμβληματικές πολιτικές προσωπικότητες της νεότερης ελληνικής ιστορίας. Ένας ηγέτης που κατέβαλε μεγάλες και ειλικρινείς προσπάθειες για την διαμόρφωση του πολιτικού πολιτισμού μεταξύ των αντιπάλων στα δύσκολα χρόνια μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο.  

Ο Κώστας Ελευθερίου, δρ Πολιτικής Επιστήμης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Σπύρος Κουζινόπουλος, δημοσιογράφος, συγγραφέας και ιστορικός ερευνητής, και η Ιωάννα Παπαθανασίου, ιστορικός και διευθύντρια ερευνών στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών, θα μιλήσουν για τον κοινοβουλευτικό Πασαλίδη, για τον «γιατρό των φτωχών» και για τους σταθμούς στην πολιτική του δράση. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Ηλίας Νικολακόπουλος, ομότιμος καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.