Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

Εκδήλωση στην Καλαμαριά για τις ενεργειακές κοινότητες

Το νέο ΙΝΚΑ και η “Επιτροπή Καλαμαριάς για τις Ενεργειακές Κοινότητες”  διοργανώνουν την Τετάρτη  5 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 6:30 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαμαριάς ( Πλατεία Σκρά, Καραμαούνα 1 )  ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση για τον θεσμό των “Ενεργειακών Κοινοτήτων”  (ν. 4513/2018).

Οι ενεργειακές κοινότητες, σημαίνουν αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας, διάδοση της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενεργειακή δημοκρατία.
Τα θέματα που θα αναπτυχθούν στην εκδήλωση της Τετάρτης είναι :
-Τι είναι Ενεργειακές Κοινότητες και ποια τα οφέλη για τους Πολίτες, από τον Μηχανικό Χωροταξίας  Ανάπτυξης κ. Ραφαήλ Μακρινάκη.
-Το νομικό πλαίσιο που διέπει τις Ενεργειακές Κοινότητες και ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, από τον Δικηγόρο – Αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαμαριάς κ. Μανόλη Λαμτζίδη.
-Τα οικονομικά δεδομένα των Ενεργειακών Κοινοτήτων και η συμβολή των Δήμων από τον Οικονομολόγο κ. Στέφανο Καργάκη.
Στη συζήτηση θα παρέμβει η Ελένη Παπαθεοδοσίου –Πρόεδρος Δικτύου ΚΟΙΝΣΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας για τις Ενεργειακές Κοινότητες και την Κοινωνική Οικονομία. Θα ακολουθήσει συζήτηση .Την εκδήλωση θα προλογίσει και θα συντονίσει ο Πρόεδρος του Νέου ΙΝ.ΚΑ. Νικόλαος Μήττας.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.