Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Μετά τα Θεοφάνεια οι αποφάσεις για κάθοδο στις εκλογές

Μετά τα Θεοφάνεια, τον αγιασμό των υδάτων και τη φυγή των καλικάντζαρων, φαίνεται ότι θα αποφασίσουν οι διακαώς επιθυμούντες να αναλάβουν το δημαρχιακό αξίωμα του Δήμου Θερμαϊκού, αν τελικά θα κατέλθουν στις δημοτικές εκλογές του προσεχούς Μαίου, συγκροτώντας δικό τους ψηφοδέλτιο.

Προς τούτο, το τελευταίο διάστημα γίνονται έντονες ζυμώσεις σε όλες τις παρατάξεις και τις οργανώσεις των κομμάτων, καθώς στο παρασκήνιο, σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται η μηνιαία εφημερίδα Περαία, γίνονται συνεχείς εκτιμήσεις και επαναπροσδιορισμός στόχων.
Με βάση τις πληροφορίες αυτές:
-Ο δήμαρχος κ. Γιάννης Αλεξανδρής είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει και πάλι το δημαρχιακό αξίωμα, διαψεύδοντας σχετικές φήμες και αγνοώντας τις παροτρύνσεις στελεχών της παράταξής του να αποσυρθεί, καθώς δεν είναι εκ των πραγμάτων δυνατό να κερδηθεί και αυτή η εκλογική μάχη. Σοβαρό πλήγμα για τον κ. Αλεξανδρή, αποτελεί η εκφρασμένη απόφαση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ. Κωστή Κούτουκα να μην  μετάσχει στην εκλογική αναμέτρηση με κανένα συνδυασμό.
-Σίγουρος για την επικράτησή του, τη φορά αυτή, εμφανίζεται ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιάννης Μαυρομάτης, που θα προσπαθήσει να καρπωθεί τη φθορά που υφίσταται η παράταξη Αλεξανδρή. Στα αρνητικά αυτής της προσπάθειας, θα πρέπει να συμπεριληφθεί η έλλειψη μέχρι στιγμής γνωστών στην κοινωνία ικανών στελεχών, το ενδεχόμενο καθόδου στις δημοτικές εκλογές αυτόνομου ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ., αλλά και τυχόν υποψηφιότητα του κ. Θανάση Μπαλασά.
-Στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ πάλι, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, επικρατεί νευρικότητα, καθώς ο κ. Παναγιώτης Ερμείδης δεν έχει πεισθεί πλήρως αν θα ηγηθεί ψηφοδελτίου, ενώ δεν καρποφόρησαν οι βολιδοσκοπήσεις προσώπου έξω από τον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.
-Στο δεξιό χώρο, οι κινήσεις του νυν αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης κ. Γιώργου Τσαμασλή, που δήλωσε ότι θα πάρει τις αποφάσεις του μετά τις 15 Ιανουαρίου, δείχνουν μέχρι στιγμής έλλειψη στρατηγικής, ενώ οι αντιφατικές και εγωκεντρικές δηλώσεις του, μάλλον αντίθετα αποτελέσματα καταγράφουν. Και όπως αναφέρει σε σχόλιό της η εφημερίδα Περαία: «Η ευκολία με την οποία ο κ. Τσαμασλής προχωρά στη χρήση ονομάτων ερήμην των ιδίων, είναι μια στρατηγική που ακολουθεί από την πρώτη στιγμή που ακούστησε το όνομά του στο δήμο Θερμαϊκού. Το γεγονός μάλιστα ότι εμφανίζεται με στρατό, πριν ο ίδιος γίνει στρατηγός, εκτιμά ότι του δίνει ένα πλεονέκτημα σε σύγκριση με τον βασικό του αντίπαλο σήμερα, τον Γιάννη Αλεξανδρή. Ίσως να βρεθεί σε δύσκολη θέση όταν τα άτομα που αναφέρει δημοσιοποιήσουν τις επιλογές τους και τότε μπορεί να αποδειχθεί «άνθρακας ο θησαυρός».

-Τέλος, τόσο ο έμπειρος περι τα αυτοδιοικητικά κ.Θανάσης Μπαλασάς, όσο και οι λεγόμενοι «ανεξάρτητοι» μετρούν τις δυνάμεις τους για να δουν αν θα κατέλθουν τελικά στις δημοτικές εκλογές, ενώ η μόνη σίγουρη κάθοδος, είναι της παράταξης «ΛαΪκή Συσπείρωση» που πρόσκειται στο ΚΚΕ και έχει επικεφαλής μία δυναμική γυναίκα, την καθηγήτρια κ. Ντίνα Μώραλη.

6 σχόλια:

  1. Οι πληροφορίες σας σχετικά με τις προθέσεις του Κ Κούτουκα είναι ανακριβείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάλλον δεν διαβάσατε καλά το δημοσίευμα. Δεν λέει πουθενά ότι είναι πληροφορίες δικές μας, αλλά "πληροφορίες που δημοσιεύει η τοπική εφημερίδα Περαία"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι φήμες λένε ότι θα κατέβει με τον Μαυρομάτη ο Κούτουκας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και φήμες θα παραμείνουν.

      Διαγραφή
    2. Είναι σαν τις φήμες του κ. Τσαμασλή με τα ονόματα που ανέφερε στην συνεύντευξη του που όμως κανένας δεν είναι μαζί του . Μάλιστα κάποιοι το διέψευσα δημόσια με δήλωση τους . Άλλωστε ο κ Κούτουκας δεν θέλει να ακούει ούτε το όνομα του κ. Μαυρομάτη .

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.