Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Νέα μείωση δημοτικών τελών στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Η συνολική μείωση για το 2017 ανέρχεται στο 10%

Τη μείωση των δημοτικών τελών για άλλο 5% για τους δημότες του δήμου Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε στη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης η αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γεωργία Ρανέλλα. Έτσι, μετά και την μείωση άλλου 5% που είχε ανακοινωθεί στα τέλη του περασμένου χρόνου, η συνολική μείωση στα δημοτικά τέλη για τους του δήμου Θεσσαλονίκης, θα ανέλθει για ολόκληρο το 2017 στο 10%.

Σημειώνεται ότι αρχικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης είχε ανακοινώσει την απαλλαγή πληρωμής των δημοτικών για τον μήνα Ιανουάριο, λόγω της κακοκαιρίας και της υπολειτουργίας του Δήμου εξαιτίας του παγετού και της χιονόπτωσης. Όπως όμως εξήγησε η κ. Ρανέλλα, επειδή, μετά τη συνεννόηση που είχε με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης, προέκυψαν προβλήματα στην έγκριση αυτής της απόφασης, γιαυτό η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης προχώρησε στην επιπλέον μείωση κατά 5% των δημοτικών τελών και μάλιστα για ολόκληρη τη χρονιά.
Όπως τόνισε στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος του Σώματος, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, «ο τρόπος που βρέθηκε, καλύπτει πλήρως το αίτημα μας να δώσουμε μία ανακούφιση στους πολίτες».
Ωστόσο, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν έμεινε εκεί. Κάρφωσε και δημοτικό σύμβουλο της διοίκησης, ο οποίος, σχολιάζοντας στα Social Media, κατέκρινε την απόφαση. 
«Συνάδελφος μας, από το διαδίκτυο, επέκρινε την απόφαση μας για μείωση στα δημοτικά τέλη. Ντρέπομαι. Τον παρακαλώ αν θέλει να μιλάει για τέτοια θέματα να το πει εδώ. Αν έχεις διαφορετική γνώμη πες την εδώ στον δήμαρχο.

Όποιος δεν μπορεί να κάνει μάχες, να πάει σπίτι του. Οι περισσότεροι άνθρωποι δοκιμάζονται από όσα συμβαίνουν στην χώρα», τόνισε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.