Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

«Συμπολιτεία»: Να διατεθεί μέρος του πλεονάσματος για μείωση των πανάκριβων δημοτικών τελών στο Δήμο Θερμαϊκού

«Να διατεθεί ένα ποσοστό από το πλεόνασμα των 10.000.000 ευρώ που υπάρχει στα ταμεία του δήμου Θερμαϊκού, προκειμένου τα δημοτικά τέλη που πληρώνουν οι δημότες να πέσουν κάτω από δύο (2) ευρώ, αντί των 2,46 ευρώ που είναι σήμερα», ζήτησε από τη διοίκηση Μαυρομάτη ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» Σπύρος Κουζινόπουλος, στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού.

Ζητώντας επιτακτικά να καταχωρηθεί η πρότασή του αυτή στα πρακτικά, ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας» τόνισε ότι είναι το λιγότερο εξοργιστικό να ανακοινώνει ο δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης ότι τα ταμειακά διαθέσιμα του δήμου ανέρχονται στο ποσό των 10.000.000 ευρώ και την ίδια στιγμή να μην γίνεται η παραμικρή ελάφρυνση στους δημότες για τα πανάκριβα - τα ακριβότερα σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα και ενδεχομένως και τη χώρα- δημοτικά τέλη που πληρώνουν. Και μάλιστα σ’ αυτή την εποχή, που οι πολίτες δύσκολα τα βγάζουν πέρα.
Θυμίζοντας ότι άλλοι δήμοι της περιοχής, προχώρησαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στην ελάφρυνση των δημοτών τους από τα δημοτικά τέλη, ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» αναρωτήθηκε: «Τι τα κρατάτε αυτά τα χρήματα στα συρτάρια σας; Γιατί δεν τα διαθέτετε για το καλό των συνδημοτών μας;».

Σημειώνεται ότι και οι άλλες δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης άσκησαν κριτική στην δημοτική αρχή για το γεγονός ότι ενώ υπάρχει αυτό το πλεόνασμα, προχωράει ο δήμος στη σύναψη δανείου 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, με δυσβάστακτους τραπεζικούς όρους, για την αλλαγή των λαμπτήρων με LED, τη στιγμή που η αγορά τους θα μπορούσε να γίνει από αυτά τα χρήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.