Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Για «κατάντια» του δήμου Θερμαϊκού μίλησε ο Γ.Τσαμασλής

«Κατάντια», αποκάλεσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Θερμαϊκού, Γιώργος Τσαμασλής, το γεγονός ότι όλη η προσπάθεια της διοίκησης Μαυρομάτη βρίσκεται στο πως θα μπορέσει να κλείσει μία λακκούβα ή πάλι πως θα αλλάξει μία λάμπα, χωρίς όραμα και χωρίς προγραμματισμό. Κατηγορώντας τη δημοτική αρχή ότι ενεργεί λες και διοικεί κάποιο χωριό στην άκρη της χώρας και όχι ένα προάστιο της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Τσαμασλής αφού χαρακτήρισε τη λογοδοσία του δημάρχου ουσιαστικά ως έναν απολογισμό για τα 2,5 χρόνια της διοίκησης του, δεδομένου ότι βρισκόμαστε ουσιαστικά στο ήμισυ της θητείας της δημοτικής αρχής, σχολίασε με έντονο τρόπο τους πανηγυρισμούς του δημάρχου για το πλεόνασμα των δέκα εκατομμυρίων ευρώ, λέγοντας:.
«Το είπε και το ξαναείπε ο κ. Μαυρομάτης για το πλεόνασμα και το προσδιόρισε στα δέκα εκατομμύρια περίπου. Αφού όμως είναι 10 εκατ. το ταμειακό υπόλοιπο κ. δήμαρχε, δεν χρειάζεται να συνεδριάζουμε και να έχουμε θέμα ημερήσιας διάταξης τη σύναψη δανεισμού, προκειμένου να πάρουμε τον φωτισμό LED. Θα πρέπει το έργο να χρηματοδοτηθεί συνολικά από αυτά τα 10 εκατ. ευρώ. Δεν χρειάζεται επίσης να εκλιπαρούμε κανένα πρόγραμμα να ανοίξει, πρέπει να φτιάξουμε και το γυμνάσιο και το σχολείο στους Νέους Επιβάτες, πρέπει να βελτιώσουμε το οδικό μας δίκτυο σε όλη την περιοχή, πρέπει να πηγαίνουμε και να καλύπτουμε όπου έχουμε αδυναμίες ύδρευσης κλπ, πάντα από αυτό το κονδύλιο».
Συνεχίζοντας ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης διατύπωσε ένα  ερώτημα που μπαίνει σε όλους τους πολίτες του Δήμου: «Εάν αυτά τα 2,5 χρόνια είδε κανείς μια μικρή αλλαγή προς το βέλτιστο στο δήμο μας, ας βγει να το πει, να το παινευτεί, να το υποστηρίξει και να χαρούμε κι εμείς μαζί του, μήπως ανοίξουν και τα δικά μας μάτια και βλέπουμε έργα τα οποία δεν δύναται κανένας από τους συμπολίτες μας να απολαύσει. Δεν μπορείς να περπατήσεις στο αστικό οδικό δίκτυο ούτε της Περαίας, ούτε της Μηχανιώνας, ούτε της Επανομής προπάντων. Είναι κατεστραμμένοι οι δρόμοι στην κυριολεξία, πρέπει να γίνουν και προς το παρόν δεν έπεσε ούτε ένα ευρώ».
Αναφορικά με την καθαριότητα, παρατήρησε ο κ. Τσαμασλής: «Ας βγει ένας κάτοικος της Περαίας κι ας πει ότι η καθαριότητα στην Περαία είναι όπως θα έπρεπε. Σε μία σύγχρονη εποχή, όλοι παρακαλάνε να μαζευτούν τα σκουπίδια. Κι αν πει κανείς και για το παραλιακό μέτωπο, εκεί είναι η ντροπή μας. Σε έναν χώρο στον οποίο θέλουμε να αναπτύξουμε τον τουρισμό και θέλουμε να έχουμε έσοδα για να καταπολεμήσουμε έτσι και την ανεργία, όποιος επισκέπτης από το εσωτερικό ή το εξωτερικό έλθει και κάνει μία βόλτα στο παραλιακό μέτωπο από την Περαία μέχρι τους Νέους Επιβάτες και την Αγία Τριάδα, θα καταλάβει ότι ζούμε όπως ζούσαμε και πριν 10 χρόνια. Δηλαδή δεν είναι το επίπεδο τέτοιο που να προσελκύει τον κόσμο».
Σχετικά με το πρόβλημα του νερού ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης υπογράμμισε τις τεράστιες ευθύνες της διοίκησης Μαυρομάτη για το γεγονός ότι αν και όλοι στη δημοτική αρχή γνωρίζουν το πρόβλημα, εντούτοις δεν έγινε τα τελευταία 2,5 χρόνια ούτε μία γεώτρηση στην περιοχή του Θερμαϊκού για να καλύψει τις ανάγκες των συμπολιτών και των τουριστών. Κατηγόρησε δε τη διοίκηση του δήμου πως άφησε να διογκωθεί το πρόβλημα της ύδρευσης και προσπαθεί τώρα να το αντιμετωπίσει με ημίμετρα.

Τέλος ο κ. Τσαμασλής αναφέρθηκε στην ανάγκη μιας φυγής προς τα εμπρός και στην αξιοποίηση των τουριστικών δυνατοτήτων της περιοχής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.