Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Αυτολιβάνισμα Μαυρομάτη διάρκειας 230 λεπτών

Αυτολιβάνισμα διάρκειας 230 λεπτών της ώρας, ήταν ο απολογισμός πεπραγμένων του δημάρχου Θερμαϊκού Γιάννη Μαυρομάτη κατά τη χτεσινή συνεδρίαση στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού για την Λογοδοσία της διοίκησής του. Όπου απαρίθμησε μικρά και τετριμμένα, όπως η εξοικονόμηση 11.634 ευρώ από κινητά τηλέφωνα και η είσπραξη 104.000 ευρώ από παραβάσεις του ΚΟΚ, αλλά χωρίς την παραμικρή αναφορά στα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν το Δήμο Θερμαϊκού και τους δημότες του.

Αρχίζοντας την ομιλία του ο κ. Μαυρομάτης είπε:
«Είναι γνωστό ότι από το Σεπτέμβριο του 2014 που αναλάβαμε τη διοίκηση του δήμου, οι πολίτες μας έδωσαν την εμπιστοσύνη τους με ένα πολύ μεγάλο ποσοστό. Δηλαδή μας έδωσαν μία καθαρή εντολή να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας. Για την παράταξη «Θερμαϊκός Νέα Πορεία» η ανάληψη της διοίκησης σήμαινε υποχρέωση να βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις σε έναν ασυμβίβαστο αγώνα με έναν μόνο σκοπό: Να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες που είχε ο κόσμος από εμάς. Είναι βέβαιο ότι αναλάβαμε τη διοίκηση του δήμου μας στη χειρότερη περίοδο της χώρας, καθώς όπως ξέρετε εδώ και επτά χρόνια μας έχει χτυπήσει η οικονομική κρίση και τα μνημόνια πνίγουν το ένα με το άλλο τους πολίτες και φυσικά και το Δήμο μας».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο δήμαρχος Θερμαϊκού δήλωσε ότι η επιλογή της διοίκησής του να τα καταφέρει «είναι μονόδρομος». Και πρόσθεσε ότι μέσα σε αυτό το δυσμενές περιβάλλον η δημοτική αρχή προσπαθεί να τα καταφέρει και κάλεσε τους πολίτες να τον κρίνουν λαμβάνοντας υπόψη αυτό το πλαίσιο. «Επιλογή όλων μας και εμού προσωπικά είναι να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας πραγματικά αταλάντευτα», είπε ο κ. Μαυρομάτης.
Σε άλλα σημεία της ομιλίας-ποταμό που εκφώνησε επί δίωρο και στις συνεχείς απαντήσεις του, που κράτησαν άλλα 110 λεπτά στις ολιγόλεπτες παρεμβάσεις των επικεφαλής των παρατάξεων και των δημοτών που πήραν το λόγο, ο δήμαρχος Θερμαϊκού ανέφερε ότι στη διάρκεια του 2016 πραγματοποιήθηκαν 33 συνεδριάσεις  του δημοτικού συμβουλίου και εκδόθηκαν 543 αποφάσεις, ενώ υπερηφανεύθηκε που η διοίκησή του αύξησε τα ταμειακά υπόλοιπα περίπου κατά 150% και αυτή τη στιγμή υπάρχει πλεόνασμα 10 εκατ. ευρώ στα ταμεία του Δήμου.
Αναφορικά με τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου ο κ. Μαυρομάτης είπε ότι είναι δεσμευμένα και  αισιοδοξεί ότι σύντομα θα διατεθούν στην Περιφέρεια τα 16 εκατ. ευρώ που υποσχέθηκαν οι αρμόδιοι υπουργοί, προκειμένου να γίνει αποκατάσταση των υποδομών του Δήμου,  ενώ εγκρίθηκε ποσό 643.000 ευρώ από την κυβέρνηση για την αποζημίωση των οικοσκευών και αναμένεται η έκδοση ΦΕΚ και για την αποζημίωση των οικιών που επλήγησαν από τις πλημμύρες.

Καταλήγοντας ο δήμαρχος Θερμαϊκού αφού απαρίθμησε υπαρκτές και ανύπαρκτες επιτυχίες της διοίκησής του, κατέληξε λέγοντας ότι «πήραμε αυτό το βάρος στις πλάτες μας, γιατί πιστέψαμε και πιστεύουμε ότι είμαστε ικανοί να φέρουμε σε πέρας ένα πολύ δύσκολο έργο, να φέρουμε το δήμο Θερμαϊκού στη θέση που του αξίζει, σε δήμο πρωταγωνιστή»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.