Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Στάση εργασίας των εργαζομένων στους ΟΤΑ για συμπαράσταση σε δικαζόμενους συναδέλφους τους

Στην κινητοποίηση μετέχουν και οι εργαζόμενοι στο δήμο Θερμαϊκού
Στάση εργασίας και ταυτόχρονα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ του νομού Θεσσαλονίκης, σήμερα από τις 8 το πρωί, έως τη 1 το μεσημέρι, σε ένδειξη συμπαράστασης προς δέκα συναδέλφους τους που δικάζονται στο Μονομελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, επειδή μετείχαν το 2012 σε κινητοποιήσεις των εργαζομένων για να μην ψηφιστούν μνημονιακές διατάξεις.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ):
«Στο πλαίσιο του εκφοβισμού και της τρομοκράτησης των εργαζομένων προκειμένου να περάσουν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές συνεχίζεται ακόμη και σήμερα το πογκρόμ δικαστικών διώξεων εναντίον εργαζομένων που αντέδρασαν και συμμετείχαν σε πολύμορφες κινητοποιήσεις της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.,  τον Σεπτέμβριο του 2012 με σκοπό να μην ψηφιστούν σωρεία μνημονιακών διατάξεων που αφορούσαν μεταξύ άλλων απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, εφεδρεία, λουκέτο Δημοτικών Επιχειρήσεων, Ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών  των Ο.Τ.Α., μειώσεις μισθών, εφάπαξ και συντάξεων.
Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 9.00 π.μ. στο Β΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης δικάζονται οι:
Γκαζκούτης Γεώργιος – Σύλλογος  Εργαζομένων Δήμου Δέλτα
Κωνσταντινίδης Κων/νος – Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Δέλτα
Νικοπούλου Αναστασία – Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Δέλτα
Σιαραπτσής  Νικόλαος – Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Δέλτα
Παπανικολάου Σωτήρης – Σύλλογος Ο.Τ.Α. Ν. Θεσσαλονίκης
Ορφανίδου Αγγελική – Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης
Γιλατζής Γεώργιος – Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης
Ξόλιας Γεώργιος – Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης
Δαικίδης Ιωάννης – Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αμπελόκηπων – Μενεμένης
Κατεβανίδου Ελένη – Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης
διότι με απόφαση του τότε Συντονιστικού οργάνου των Συλλόγων Ν. Θεσσαλονίκης συμμετείχαν σε διανομή έντυπου υλικού στους πολίτες, μεταξύ άλλων, και τα Διόδια Μαλγάρων χωρίς καμία παρεμπόδιση λειτουργίας.
          Κατηγορούνται ότι στις 5 Οκτωβρίου 2012, στα διόδια Ν. Μαλγάρων Θεσ/νίκης κατά τις ώρες 10.30 έως 11.45 αφού στάθμευσαν τα οχήματά τους εκατέρωθεν του οδοστρώματος, διένεμαν έντυπο υλικό στους διερχόμενους οδηγούς και τους προέτρεπαν να μην πληρώνουν το ανάλογο αντίτιμο και να κινούνται ελεύθερα από το σταθμό των διοδίων, μην επιτρέποντας με τον τρόπο αυτό στους υπαλλήλους (ταμίες) των διοδίων να εισπράττουν το διόδιο τέλος.
          Οι συνάδελφοι συμμετείχαν, μεταξύ δεκάδων άλλων συναδέλφων τους από όλους τους Δήμους του Ν. Θεσσαλονίκης, στις πολυήμερες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και αγωνιστικών παρεμβάσεων της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. που διεξάγονταν από το Σεπτέμβριο του 2012 και όλους τους επόμενους μήνες με αφορμή την ψήφιση μέτρων μνημονίων.
          Ήταν τότε που ακόμη και ο ίδιος ο σημερινός Πρωθυπουργός είχε «ενταχθεί» στο κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» ή «ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ» αντιδρώντας στις πρωτοφανείς περικοπές και στην υπερφορολόγηση που οδήγησαν με μαθηματική ακρίβεια στην φτωχοποίηση και στην εξαθλίωση το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας.
          Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. αποφάσισε να προκηρύξει στάσης εργασίας για την ημέρα πραγματοποίησης της δίκης, την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017 από τις 8.00 το πρωί έως τις 13.00 το μεσημέρι των εργαζομένων των Δήμων του Νομού Θεσσαλονίκης και την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στις 9.00 το πρωί στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης (26ης Οκτωβρίου 3-5).
          Ο εκφοβισμός και η τρομοκρατία είναι το μοναδικό όπλο των υπερασπιστών των Μνημονίων που συνεχίζουν να εφαρμόζονται με σκληρότητα στου «κασίδη το κεφάλι».

          Καλούμε να αποσυρθεί κάθε δικαστική δίωξη που μόνο στόχο έχει την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και το τσάκισμα κάθε αντίδρασης στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές αποικιοκρατικού τύπου που μας επιβάλλουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.