Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Νωρίτερα θα ξεκινήσουν οι ψεκασμοί για κουνούπια, υπόσχεται η ΠΚΜ

Νωρίτερα από τις προηγούμενες χρονιές (επιτέλους), θα ξεκινήσουν φέτος οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών, ανακοίνωσε η Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μετά την έγκριση από την Οικονομική της Επιτροπή της για την ανάδειξη οριστικών αναδόχων του έργου.

Σημειώνουμε ότι πέρσι, οι ψεκασμοί ξεκίνησαν… «κατόπιν εορτής» και αφού τα σμήνη τ6ων ενοχλητικών εντόμων ταλαιπώρησαν αφάνταστα τους κατοίκους, ειδικά της περιοχής του Θερμαϊκού, καθώς επίσης τους επισκέπτες και τους τουρίστες.
 Το σχετικό πρόγραμμα τώρα θα είναι τριετές, γεγονός που κατά την πρόεδρο της οικονομικής επιτροπής, Αθηνά Αηδονά, θεωρείται σημαντικό, καθώς δεν θα χρειαστεί να επαναληφθεί η διαγωνιστική διαδικασία τα επόμενα χρόνια. Παράλληλα εκτιμάται ότι οι δράσεις του προγράμματος θα ξεκινήσουν νωρίτερα από ό,τι συνήθως, διότι ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες από την πλευρά της Περιφέρειας και πέρασαν και τον προσυμβατικό έλεγχο. 

Ειδικότερα η επιτροπή ενέκρινε την κατακύρωση των αναδόχων για τα έργα της παρακολούθησης προνυµφών και τη διενέργεια από εδάφους ψεκαστικών παρεµβάσεων, καθώς και για αεροψεκασμούς σε ορυζώνες και υγροτοπικά συστήµατα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, οι ανάδοχοι θα βρεθούν στο πεδίο τον Απρίλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.