Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Γιουνκερ: "Οι Έλληνες έκαναν πάρα πολλά"

«Είμαι κι εγώ της γνώμης ότι η Ελλάδα δεν έχει φτάσει στο τέλος των προσπαθειών της, αλλά το να ισχυρίζεται κανείς ότι στην Ελλάδα δεν έχει γίνει τίποτα είναι λάθος», είπε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξή του στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk (DLF).

Σε άλλο της συνέντευξής του ο πρόεδρος της Κομισιόν σημείωσε: «Κυρίως στην Γερμανία μιλά κανείς σαν να ήταν απολύτως εξοικειωμένος με την κατάσταση στην Ελλάδα. Αλλά δεν την γνωρίζουν. Διότι οι Έλληνες, παρά την όποια δυσθυμία για την κατάσταση, έκαναν παρά πολλές διαρθρωτικές -και άλλες- μεταρρυθμίσεις, περισσότερες από τους δογματικούς Βορειοευρωπαίους. Και χρησιμοποίησαν έναν τόνο -και στις γνώμες οι οποίες δημοσιεύτηκαν- κυρίως στο 2014 και 2015, ο οποίος δεν ανταποκρινόταν σε καμιά περίπτωση στις ελληνικές προσπάθειες.

O Zαν Κλοντ Γιούνκερ απάντησε σε σχετικό ερώτημα για το αν το τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα βρίσκεται πάνω σε πήλινα πόδια. Όπως είπε: «Στέκεται σε ασταθή πόδια με την έννοια ότι δεν βλέπουμε ακριβώς πως θα μπορούσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να αντιμετωπίσει επιτυχώς αυτό το πρόβλημα. Καμιά χώρα δεν έχει επιτύχει μεγαλύτερες προόδους στο θέμα του ανταγωνισμού. Και δεν ήταν η Ελλάδα η οποία μείωσε το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης, ήταν μια άλλη», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.