Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

H απάντηση της «Συμπολιτείας» στον κ.Μαυρομάτη για τα Α.Τ.

Το Αστυνομικό Τμήμα Μηχανιώνας που θα καταργηθεί κι' αυτό
Χρειάστηκε το διάβημα της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» προς τη διοίκηση του Δήμου, για το θέμα της κατάργησης των αστυνομικών τμημάτων Επανομής και Μηχανιώνας, για να δεήσει ο δήμαρχος κ. Μαυρομάτης να εκδώσει δελτίο τύπου σχετικά με την απαράδεκτη συγχώνευση των τριών αστυνομικών τμημάτων της περιοχής σε ένα. Και για να δικαιολογήσει την αδράνεια της δημοτικής αρχής στο θέμα αυτό, το μόνο που βρήκε να πει, ήταν ότι είχε πάρει μέρος σε συνάντηση των δημάρχων με τον Γεν. Γραμματέα Προστασίας του Πολίτη πριν ένα χρόνο, καθώς και ότι είχε επισκεφθεί και πάλι πριν… ένα χρόνο το αρμόδιο υπουργείο.

Σα να μην έφτανε αυτή η αδράνεια της δημοτικής αρχής, και η απουσία οποιασδήποτε δυναμικής αντίδρασης στη συγχώνευση των τριών αστυνομικών τμημάτων του δήμου Θερμαϊκού σε ένα, ο κ.Μαυρομάτης αντί να αντικρούσει με επιχειρήματα τις επισημάνσεις της «Συμπολιτείας», κάνει αναφορά σε … «κάποιους που σήμερα επιδιώκουν να εκμεταλλευθούν πολιτικά την εξέλιξη αυτή», μιλάει για «λαϊκισμό» και αναμασά το γνώριμο μοτίβο του ότι αυτοί οι κάποιοι «με την προσπάθειά τους αυτή παραβιάζουν ανοιχτές πόρτες»!!.
Θέλουμε να πούμε στο δήμαρχο Θερμαϊκού ότι η δημοτική μας παράταξη, έχοντας ως αρχή της ότι για την επίλυση των προβλημάτων χρειάζεται πάντα αγώνας διεκδίκησης και όχι μόνο χτυπήματα στην πλάτη, αυτές ακριβώς τις πόρτες επίλυσης των δίκαιων αιτημάτων των συνδημοτών μας προσπαθεί να ανοίξει με τις ενέργειές της. Ασχέτως αν κάποιοι άλλοι, με τη στάση που τηρούν σε όλα σχεδόν τα θέματα, δείχνουν σα να ενεργούν μόνο για το θεαθήναι και πάντα εκ των υστέρων και καθυστερημένα.

Η ανακοίνωση του κ.Μαυρομάτη
Τηρώντας απαρέγκλιτα τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, παραθέτουμε στη συνέχεια το δελτίο τύπου του δημάρχου Θερμαϊκού για να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του:
 «Με αφορμή τη συγχώνευση των Αστυνομικών Τμημάτων στη χώρα, μετά τη δημοσίευση στο ΦΕΚ του Π.Δ. για το νέο χάρτη της ΕΛ.ΑΣ. σύμφωνα με το οποίο ο Δήμος μας θα έχει ένα μόνο Α.Τ., η Διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού δηλώνει ότι είναι πέρα για πέρα αντίθετη στην απόφαση αυτή της Κυβέρνησης, όπως ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μαυρομάτης είχε επισημάνει , πριν περίπου ένα χρόνο, κατά την επίσημη συνάντηση των Δημάρχων, που είχε πραγματοποιηθεί στο Αστυν. Μέγαρο Θεσ/νίκης,  με τον Γ.Γ. Προστασίας του Πολίτη κ. Αναγνωστάκη.
   Μάλιστα  στις 10-12-15 ο Δήμος μας είχε αποστείλει και έγγραφο στο Υπουργείο μετά και  την ομόφωνη απόφαση  του Δημοτικού Συμβουλίου.
   Το 2016 ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μαυρομάτης επισκέφθηκε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ανέλυσε διεξοδικά τα προβλήματα που θα προκύψουν από την ενδεχόμενη συγχώνευση, όταν μάλιστα και τα τρία κτίρια που στεγάζονται σήμερα τα Αστυν. Τμήματα είναι δημοτικά και δεν επιβαρύνουν διόλου τον προϋπολογισμό του Υπουργείου.
   Δυστυχώς φάνηκε ότι ο διάλογος των αιρετών με την ηγεσία του Υπουργείου  ήταν προσχηματική, αφού δε λήφθηκαν υπόψη καθόλου οι ενστάσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πράγμα που επιβεβαιώνεται σήμερα ότι οι αποφάσεις ήταν ειλημμένες.

   Μάλιστα, κάποιοι σήμερα επιδιώκουν να εκμεταλλευθούν πολιτικά την εξέλιξη αυτή, αλλά είναι ορατό ότι με την προσπάθειά τους αυτή παραβιάζουν ανοιχτές πόρτες. Ξέρουν και ξέρουμε πολύ καλά ποιοι ευθύνονται για τη συρρίκνωση των Αστυν. Τμημάτων και προσπαθούν λαϊκίζοντας  να μεταφέρουν τις πασιφανείς ευθύνες  του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.