Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

«Αυτοί που προκαλούν επεισόδια στο σχολείο του Ωραιοκάστρου δεν έχουν παιδιά», δήλωσε ο διευθυντής του σχολείου

«Αυτοί που προκαλούν επεισόδια στο σχολείο του Ωραιοκάστρου δεν έχουν παιδιά», δήλωσε ο διευθυντής του 1ου δημοτικού σχολείου Ωραιοκάστρου, κι ενώ οι ακροδεξιοί της λεγόμενης «Πατριωτικής Ενωσης Ελλήνων πολιτών Ωραιοκάστρου» με πρόσχημα τη φοίτηση προσφυγόπουλων στο συγκεκριμένο σχολείο, προγραμματίζουν συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο Ωραιοκάστρου στις 13:00.

Την ίδια στιγμή, οργή επικρατεί στον δημοσιογραφικό κόσμο της χώρας, μετά τους νέους προπηλακισμούς που δέχτηκε δημοσιογράφος και συνεργείο της δημόσιας τηλεόρασης από τα μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης.
Το μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ, δημοσιογράφος της ΕΡΤ3, Μαρία Τραυλού, και συνεργείο του σταθμού δέχτηκαν επίθεση από άτομα της οργάνωσης, που ήθελαν να διακόψουν τη μετάδοση των διαμαρτυριών στις οποίες και οι ίδιοι συμμετείχαν.
Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, η συγκεκριμένη επίθεση, όπως και η αντίστοιχη προηγουμένως σε δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ, αποτελεί ξεκάθαρη απειλή στην ασφάλεια των δημοσιογράφων και στην ελευθερία της Ενημέρωσης.

Τα χτεσινά επεισόδια
Χθες το μεσημέρι, η αστυνομία κράτησε σε απόσταση την ολιγομελή ομάδα της "Πατριωτικής Ενωσης Ελλήνων πολιτών Ωραιοκάστρου", που επιχείρησε και πάλι, όπως τη Δευτέρα και την Παρασκευή, να εμποδίσει την προσέλευση των εννέα προσφυγόπουλων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου. Ο χώρος γύρω από το σχολείο αποκλείστηκε από αστυνομικές κλούβες και ισχυρή αστυνομική δύναμη εμπόδισε τους διαδηλωτές να πλησιάσουν. Τα προσφυγόπουλα χθες προσήλθαν από την μπροστινή πόρτα και παρακολούθησαν τα μαθήματά του χωρίς προβλήματα.

“Έχω ζητήσει από τον αστυνομικό διευθυντή να ληφθούν και σήμερα τα ανάλογα μέτρα που ίσχυσαν χθες. Όλα κύλησαν ομαλά, αυτή η μικρή ομάδα των διαδηλωτών δεν κατάφερε να πλησιάσει στο σχολείο μας” ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ o διευθυντής του 1ου  Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου Σωτήρης Σκανδάλης, επισημαίνοντας ότι “ ανάμεσα σε αυτούς που αυτοαποκαλούνται “Πατριωτική Ενωση Ελλήνων πολιτών”, αντιδρούν και διαδηλώνουν, εγώ με τα μάτια μου δεν έχω δει γονείς μαθητών, πιθανόν να υπάρχουν κάποιοι.Το θέμα είναι όμως ότι αυτοί που προκαλούν επεισόδια στο σχολείο δεν έχουν παιδιά” σχολίασε χαρακτηριστικά ο διευθυντής του 1ου Δημοτικού Ωραιοκάστρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.