Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Συμπαράσταση σε εργαζόμενο μηχανικό του δήμου Θερμαϊκού

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θερμαϊκού και οι εργαζόμενοι του Δήμου, εκφράζουν την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή τους, στον Ανδρέα Δουφεξή,  υπάλληλο μηχανικό της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Θερμαϊκού και προϊστάμενο του Τμήματος Περιβάλλοντος, Πολιτικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας ενόψει της εκδίκασης της εφέσεως του στις 20 Φεβρουαρίου 2017 για την υπόθεση τραυματισμού σε παιδική χαρά της Ν.Μηχανιώνας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του συλλόγου
Θεωρούμε ότι άδικα θεωρήθηκε πρωτόδικα ένοχος, αφού το Τμήμα της Τεχνικής Υπηρεσίας του πρώην Δήμου Ν.Μηχανιώνας, στο οποίο ήταν προϊστάμενος, ήταν αναρμόδιο για την συντήρηση των παιδικών χαρών όπου τραυματίστηκε η ενάγουσα.

Καταγγέλλουμε το φαινόμενο που παρατηρείται ,οι δικαστικές αρχές κατά την εκδίκαση υποθέσεων που αφορούν συμβάντα ,για τα οποία είναι υπόλογοι οι Ο.Τ.Α ,να επιρρίπτουν ευθύνες μόνο σε υπαλλήλους και όχι αιρετούς. Είναι απορίας άξια αυτή η πρακτική ,αφού στις περισσότερες περιπτώσεις εμπλέκονται και οι αρμόδιοι καθ' ύλην αιρετοί. Αυτοί είναι που καθορίζουν το πλαίσιο αντιμετώπισης των θεμάτων, των προβλημάτων, των αιτημάτων και την σειρά προτεραιότητας αντιμετώπισής τους, επίσης αυτοί είναι οι πολιτικοί προϊστάμενοι των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. και τις διευθύνουν.Πιστεύουμε ότι η επιβολή των ποινών συνδέεται άμεσα με το «κυνήγι μαγισσών» στο οποίο έχουν επιδοθεί οι μνημονιακές κυβερνήσεις στην προσπάθειά τους να στιγματιστούν, να απαξιωθούν και να κατασυκοφαντηθούν οι Δημόσιοι Υπάλληλοι ως «επίορκοι» ,ώστε να οδηγηθούν σε αργία σύμφωνα με τον νέο Πειθαρχικό Κώδικα και να γεμίσει η δεξαμενή των απολύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.