Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Καταδίκη του ρατσισμού κατά προσφυγόπουλων στο Ωραιόκαστρο

Δεν δημιουργούν μόνο επεισόδια σε βάρος των προσφυγόπουλων οι ακροδεξιοί,
αλλά επιτέθηκαν απρόκλητα και σε δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ
Τη διαβεβαίωση ότι το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, σε συνεννόηση με το συναρμόδιο υπουργείο έλαβε όλα τα αναγκαία μέτρα ούτως ώστε να μην επαναληφθούν επεισόδια, όπως αυτά που εκτυλίχθηκαν χθες έξω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου, έδωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Παντής.

Ο κ. Παντής, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» τόνισε: «Ο υπουργός Παιδείας, ο κ. Γαβρόγλου συζήτησε με τον (αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη) κ. Τόσκα και ζητήσαμε να παρέμβει απόλυτα η αστυνομία για να διαφυλαχτεί η τάξη στην περιοχή, θέλουμε σε απόσταση εκατό μέτρων από το σχολείο να μην υπάρχει κανένας που δεν έχει σχέση με το σχολείο είτε είναι αυτοί οι επτά δέκα ακραίων φασιστικών αντιλήψεων, είτε είναι κάποιοι άλλοι», ανέφερε χαρακτηριστικά. Τα χθεσινά επεισόδια, όπως και τα επεισόδια της προηγούμενης Παρασκευής είναι κάτι «που δεν μπορούμε να δεχθούμε».
Δήμαρχος Ωραιοκάστρου: Ντροπιάζουν οι ενέργειες αυτές
Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης δήλωσε πως θα ζητήσει την παρέμβαση εισαγγελέα, ώστε να σταματήσουν οι διαμαρτυρίες έξω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου. Πολλά παιδιά σήμερα και χθες δεν πήγαν σχολείο, καθώς οι γονείς φοβούνται από τα επεισόδια και τις εντάσεις. Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, θα πάρει άμεσα μέτρα για να σταματήσουν οι διαμαρτυρίες έξω από το σχολείο, ζητώντας την παρέμβαση εισαγγελέα. «Θα καλέσουμε εισαγγελέα να παρέμβει. Ο δικηγόρος του δήμου είναι ήδη στα δικαστήρια» δήλωσε στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη» και συνέχισε: «Ντροπιάζουν το Ωραιόκαστρο αυτοί οι άνθρωποι» είπε ο δήμαρχος, θέλοντας να τονίσει πως η «Πατριωτική Ένωση» είναι μια μικρή ομάδα ατόμων που αντιδρά αλλά στο σύνολο το Ωραιόκαστρο καταδικάζει τις κινήσεις αυτές.


Καταδίκη της μισαλλοδοξίας
Για μια ακόμη φορά τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας, με τα μικρής έκτασης επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου.

Αφορμή ήταν η υποδοχή 9 μαθητών και μαθητριών από προσφυγικούς καταυλισμούς τα οποία πρόκειται να φοιτήσουν στο σχολείο. Ολιγομελής ομάδα της λεγόμενης Πατριωτικής Ένωσης Πολιτών Ωραιοκάστρου, αποτελούμενη από ακροδεξιά στοιχεία της περιοχής, συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν, προκάλεσε ένταση χωρίς περαιτέρω γενίκευση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης με ανακοίνωσή του καταδικάζει κάθε ενέργεια η οποία έχει ως στόχο μικρά παιδιά και υπερασπίζεται το δικαίωμα στη μόρφωση όλων των ανθρώπων ανεξαρτήτως φυλής και θρησκείας.

Καλεί τους δημοκρατικούς πολίτες του Ωραιοκάστρου να υπερασπιστούν αυτό το δικαίωμα και να δώσουν απάντηση στους ολιγάριθμους ακροδεξιούς που δυναμιτίζουν την προσπάθεια ένταξης των προσφύγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.