Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Οργή στη Ν.Μηχανιώνα για το λουκέτο στο υποκατάστημα της ΕΤΕ

Η φωτογραφία, που δείχνει έρημο το υποκατάστημα Νέας Μηχανιώνας,
αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από τον γνωστό φωτογράφο, Χρήστο Ερινέλη
Οργή και αγανάκτηση, διακατέχουν τους κατοίκους της Νέας Μηχανιώνας και της ευρύτερης περιοχής, για την εξοργιστική απόφαση της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, να κλείσει το υποκατάστημα Μηχανιώνας της ΕΤΕ. Δημιουργώντας έτσι τεράστιο πρόβλημα στους χιλιάδες πολίτες που συναλλάσσονταν με το συγκεκριμένο υποκατάστημα όχι μόνο για τραπεζικά, αλλά επίσης για φορολογικά, συνταξιοδοτικά, δανειοληπτικά και άλλα θέματα.

Μέσα σε μία νύχτα, οι υπάλληλοι, ο εξοπλισμός, τα μηχανήματα και τα έπιπλα του υποκαταστήματος, που λειτουργούσε επί μισό αιώνα περίπου, μεταφέρθηκαν στο αντίστοιχο υποκατάστημα της Περαίας, στο οποίο πλέον θα πρέπει να μεταβαίνουν οι ενδιαφερόμενοι για τις όποιες συναλλαγές τους.
Διερμηνεύοντας την έντονη διαμαρτυρία των κατοίκων όχι μόνο της Νέας Μηχανιώνας, αλλά επίσης του Αγγελοχωρίου και της Ν.Κερασιάς που εξυπηρετούνταν από το υποκατάστημα της ΕΤΕ, η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» υπέβαλε έγγραφη ερώτηση προς τη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού, ζητώντας να πληροφορηθεί τι ενέργειες έκανε η δημοτική αρχή και ποιες προς τη διοίκηση της Τράπεζας αλλά επίσης και προς τα αρμόδια υπουργεία, ώστε να μην μπει λουκέτο στο υποκατάστημα.
Το υποκατάστημα της Νέας ΜΗχανιώνας, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της «Συμπολιτείας», εξυπηρετούσε περίπου 12.000 κατοίκους της ευρύτερης περιοχής ενώ το αμέσως πλησιέστερο κατάστημα βρίσκεται σε απόσταση άνω των 12 χιλιομέτρων. Ενώ το συγκεκριμένο υποκατάστημα, εξυπηρετούσε μεταξύ των άλλων,  τους σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας και την Ιχθυόσκαλα της Νέας Μηχανιώνας.
Σημειώνεται ότι με την ενέργειά της αυτή, η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας αθέτησε και την υπόσχεση ότι δεν θα μπει τελικά το λουκέτο,  που είχε δώσει τον περασμένο Δεκέμβριο σε βουλευτές της Β΄ Θεσσαλονίκης.

Οι κάτοικοι της Μηχανιώνας, που είναι ανάστατοι, καθώς θεωρούν το κλείσιμο του υποκαταστήματος της ΕΤΕ σαν ένα ακόμη βήμα υποβάθμισης της περιοχής, μετά το αντίστοιχο λουκέτο στο υποκατάστημα του ΙΚΑ και το επικείμενο κλείσιμο του Αστυνομικού Τμήματος Κερασιάς, ζητούν από την δημοτική αρχή του κ. Μαυρομάτη σε δυναμικές ενέργειες προς τους αρμόδιους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.