Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Γεωτρήσεις στους Ν.Επιβάτες για τη Θαλάσσια Συγκοινωνία

Το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού στην τελευταία του συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα να δώσει σύμφωνη γνώμη για την εκτέλεση έξι (6) διερευνητικών δειγματοληπτικών γεωτρήσεων, από την «Εγνατία Οδός Α.Ε.» στο θαλάσσιο χώρο των Νέων Επιβατών, που είναι απαραίτητες στο πλαίσιο εκπόνησης της μελέτης υποδομών για τη Θαλάσσια Αστική Συγκοινωνία Θεσσαλονίκης.


Οι γεωτρήσεις, θα είναι μέσου βάθους τριάντα (30) μέτρων για τη συλλογή των απαραίτητων γεωτεχνικών στοιχείων και κατά την εκτέλεσή τους θα τηρηθούν οι γενικότεροι όροι και οι προϋποθέσεις που έχουν τεθεί από τους συναρμόδιους φορείς, και ειδικότερα:
1. Τήρηση των δεσμεύσεων της κείμενης νομοθεσίας.
2. Λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας και ασφάλειας κατά την εκτέλεση των εργασιών.
3. Να δοθούν εγκαίρως, μέσω της Υδρογραφικής Υπηρεσίας ΠΝ και του Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, οι απαραίτητες οδηγίες προς τους ναυτιλλόμενους.
4. Την ενημέρωση, τουλάχιστον 72 ώρες νωρίτερα του Λιμενικό Γραφείο του Δήμου Θερμαϊκού.
5. Την λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων προς αποφυγή ρύπανσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος, με μέριμνα του ενδιαφερόμενου, ο οποίος θα υποχρεούται στην αντιμετώπιση οποιαδήποτε περιστατικού ρύπανσης.
6. Να μην προκληθεί ουδεμία μορφολογική αλλοίωση ή μεταβολή της ακτογραμμής

Εισηγούμενη το θέμα η Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Πάττη Πασχαλίδου, ανέφερε ότι αυτές οι δέκα διερευνητικές δειγματοληπτικές γεωτρήσεων, μέσου βάθους τριάντα (30) μέτρων, θα γίνουν στο θαλάσσιο χώρο όπου πρόκειται να κατασκευαστούν οι έξι στάσεις της Θαλάσσιας Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης και ειδικότερα στις θέσεις : (1) Πλατεία Ελευθερίας, (2) Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, (3) Μέγαρο Μουσικής, (4) Μαρίνα Αρετσούς, (5) Αεροδρόμιο, και (6) Νέοι Επιβάτες.

Ειδικά για τους Νέους Επιβάτες, όπως προκύπτει από έγγραφο που απέστειλε η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» προς το δήμο Θερμαϊκού, οι εδαφοτεχνικές γεωτρήσεις θα εκτελεσθούν στον θαλάσσιο χώρο, σε απόσταση 10μ έως 30μ από τον κρηπιδότοιχο, με τη χρήση δειγματοληπτικού γεωτρύπανου το οποίο θα τοποθετηθεί και θα αγκυρωθεί επί πλωτού γερανού. Η μετακίνηση και η τοποθέτηση του πλωτού γεωτρητικού συγκροτήματος στις θέσεις των γεωτρήσεων θα γίνεται με ρυμουλκά συνοδείας.


Σημειώνεται ότι η διαδικασία αυτή, αφορά μόνο την εκτέλεση των διερευνητικών γεωτρήσεων και όχι το συνολικό Έργο της Θαλάσσιας Αστικής Συγκοινωνίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.