Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

ΚΑΠΠΑ 2000: «Ανοίξαμε και σας περιμένουμε»!!

Στο «σφυρί» για 25 ολόκληρα χρόνια, βγάζει η διοίκηση Μαυρομάτη στο δήμο Θερμαϊκού τις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΚΑΠΠΑ 2000 και μάλιστα με όλο τον περιβάλλοντα χώρο, έκτασης 130 στρεμμάτων, την ώρα που τα αθλητικά σωματεία του Δήμου ασφυκτιούν και οι νέοι του Θερμαϊκού δεν έχουν αθλητικούς χώρους για να γυμναστούν. Η πρόταση της «Συμπολιτείας» να ενταχθεί η αξιοποίηση του χώρου στα προγράμματα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, έπεσε στο κενό.

Την απόφαση αυτή, στο πλαίσιο της γενικότερης αρχής που διέπει τη διοίκηση του Δήμου για την εκποίηση της δημοτικής περιουσίας, πήρε το βράδυ της Τετάρτης η υπό τον κ.Μαυρομάτη πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, σε συγχορδία και με τους συμβούλους της παράταξης Τσαμασλή, ενώ την καταψήφισαν οι δημοτικές παρατάξεις της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» και της «Λαϊκής Συσπείρωσης».
Για να δικαιολογήσει την ενέργεια αυτή, στην ομιλία του ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης, ισχυρίστηκε ότι αποτέλεσε «καρπό βασανιστικής διαβούλευσης τον τελευταίο ενάμιση χρόνο», από την όμως «διαβούλευση», απουσίαζαν, χωρίς να έχουν καν ενημερωθεί για τις προθέσεις του κ.Μαυρομάτη οι αθλητικοί σύλλογοι της περιοχής του Θερμαϊκού, αλλά και οι σύλλογοι παιδιών ΑΜΕΑ, για τα οποία δημιουργήθηκαν οι εγκαταστάσεις του ΚΑΠΠΑ 2000, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας 2004.
Οι χώροι που θα παραχωρηθούν σε ιδιώτες, έναντι αγνώστου τιμήματος, αποτελούνται από: Κλειστό γυμναστήριο, κλειστό κολυμβητήριο, ξενώνες, γραφεία, εστιατόριο, μαρίνα ελλιμενισμού μικρών σκαφών. Από την παραχώρηση στον ιδιώτη, εξαιρείται το κλειστό αμφιθέατρο, καθώς έχει παραμείνει η χρήση του στο ΚΑΠΠΑ 2000.
Ο κ. Μαυρομάτης προκειμένου να «πείσει» το δημοτικό συμβούλιο, είπε ότι απευθύνθηκε σε Ορκωτούς Εκτιμητές, οι οποίοι αποφάνθηκαν ότι για να λειτουργήσουν οι εγκαταστάσεις του ΚΑΠΠΑ 2000 από το Δήμο, θα πρέπει αυτός να δαπανά ετησίως δήθεν το ποσό των 300.000 (!) το χρόνο. Ενώ ακόμη, για να καταλαγιάσει τις αντιδράσεις που θα προκληθούν από την παραχώρηση αυτή στους ιδιώτες, ανέφερε ότι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου στους όρους, θα ζητάει οι δημότες του Θερμαϊκού που θα πηγαίνουν εκεί να έχουν έκπτωση 20% και να υπάρχει διευκόλυνση για τα ΑΜΕΑ.
Έντονη, ήταν η αντίδραση του επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» για τις παρασκηνιακές ενέργειες της δημοτικής αρχής, καθώς χαρακτήρισε «γραμμένη στο γόνατο» την αποτελούμενη από μόλις μιάμιση σελίδα εισήγηση, την ώρα που η αντίστοιχη εισήγηση για τους τοπικούς… Πολιούχους, καταλάμβανε δέκα σελίδες.
Όπως θύμισε ο Σπύρος Κουζινόπουλος, τις εγκαταστάσεις του ΚΑΠΠΑ 2000 τις πλήρωσε πανάκριβε ο ελληνικός λαός, πληρώνοντας για τη δημιουργία τους το αστρονομικό ποσό των 25 εκατομμυρίων ευρώ, κατά το μεγάλο φαγοπότι που έγινε με τους Ολυμπιακούς Αγώνας της Αθήνας.
Συνεχίζοντας επισήμανε ότι είναι τραγικό αθλητικοί χώροι, όπως ο συγκεκριμένος, να βγαίνουν στην εκποίηση, για να ικανοποιήσουν τα συμφέροντα κάποιου ιδιώτη, τη στιγμή που οι νέοι του Θερμαϊκού δεν έχουν χώρους για να αθληθούν και την ώρα που στο κλειστό γυμναστήριο της Περαίας συνωθούνται 7-8 αθλητικοί σύλλογοι, με συνέπεια να αναγκάζονται να κάνουν ακόμη και μεταμεσονύχτιες προπονήσεις.
Καταθέτοντας στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου μια σειρά εγγράφων, ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας» κατηγόρησε τη διοίκηση Μαυρομάτη ότι σκόπιμα δεν ζήτησε να ενταχθεί στο πρόγραμμα την κατασκευής-ανακατασκευής και συντήρησης αθλητικών εγκαταστάσεων, που βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή τους τελευταίους μήνες, από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, με δεκάδες Δήμους όλης της χώρας να έχουν επωφεληθεί για τη βελτίωση των αθλητικών τους εγκαταστάσεων.

Καταλήγοντας ο Σπύρος Κουζινόπουλος ζήτησε από τον δήμαρχο Θερμαϊκού να αποσύρει προσωρινά το θέμα, προκειμένου να υπάρξει τις επόμενες ημέρες σωστή διαβούλευση με τους αθλητικούς και άλλους φορείς του Θερμαϊκού, αλλά και να διερευνηθεί η δυνατότητα ένταξης του Δήμου στα προγράμματα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Πρόταση που έπεσε στον «τοίχο» του κ.Μαυρομάτη, ο οποίος είχε προαποφασίσει όπως φαίνεται την παραχώρηση των εγκαταστάσεων του ΚΑΠΠΑ 2000 σε ιδιώτη.
"H διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού είναι αποκαλυπτική, δεν κάνει το παραμικρό να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό της", είπε η επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Ντίνα Μώραλη

1 σχόλιο:

  1. ONOMATA - Names
    Όπως θύμισε ο Σπύρος Κουζινόπουλος, τις εγκαταστάσεις του ΚΑΠΠΑ 2000 τις πλήρωσε πανάκριβε ο ελληνικός λαός, πληρώνοντας για τη δημιουργία τους το αστρονομικό ποσό των 25 εκατομμυρίων ευρώ, κατά το μεγάλο φαγοπότι που έγινε με τους Ολυμπιακούς Αγώνας της Αθήνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.