Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

«Συμπολιτεία Θερμαϊκού»: Να μετάσχει και ο δήμος Θερμαϊκού στις βαλκανικές τουριστικές εκθέσεις

Ακόμη και μικροί Δήμοι λαμβάνουν μέρος σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις
(εδώ στη Σόφια), πλην του δήμου Θερμαϊκού που απουσιάζει μόνιμα
Με ερώτηση που κατέθεσε στο Δήμο Θερμαϊκού η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» ζητά να πληροφορηθεί για τις ενέργειες στις οποίες έκαναν μέχρι τώρα η διοίκηση του Δήμου και η Τουριστική Επιχείρηση Θερμαϊκού (ΤΕΘ Α.Ε.), προκειμένου να προβληθεί και η περιοχή του δήμου Θερμαϊκού στις τρεις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις –στη Σόφια, το Βουκουρέστι και το Βελιγράδι– στις οποίες θα συμμετάσχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το Φεβρουάριο, στο πλαίσιο του προγράμματος τουριστικής προβολής.

«Πρόκειται για προορισμούς που μας ενδιαφέρουν άμεσα για την προσέλκυση τουριστών και επισκεπτών από τις γειτονικές χώρες. Και εάν επιθυμούμε να έρθει κόσμος στο Θερμαϊκό, ώστε να δουλέψουν τα καταστήματα της περιοχής μας και να βρουν απασχόληση οι άνεργοι νέοι μας, τότε θα πρέπει να κινηθούμε άμεσα και με αποφασιστικότητα», επισημαίνεται στην ερώτηση της «Συμπολιτείας».
Σημειώνεται ότι οι τουριστικές εκθέσεις στις οποίες θα μετάσχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αυτό το μήνα, είναι:
-Η έκθεση “Holiday & Spa Expo” στη Σόφια της Βουλγαρίας, από 15 έως 17/2/2017.
-Η έκθεση TTR στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας από 16 έως 19/2/2017
-Και στην έκθεση ITTFA στο Βελιγράδι της Σερβίας από 23 έως 26/2/2017.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα από αυτές τις προγραμματισμένες εκθέσεις, όσο και μέσα από τις επαφές που θα γίνουν με τουριστικούς παράγοντες από πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, γίνεται η προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Κεντρικής Μακεδονίας για την προώθησή της στους πιο ελκυστικούς και διεθνώς αναγνωρισμένους τουριστικούς προορισμούς. Και φυσικά και των τουριστικών πλεονεκτημάτων που προσφέρει ο δήμος Θερμαϊκού.

«Ένα σημαντικό στοιχείο, είναι ότι η Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, απηύθυνε ήδη ανοιχτή πρόσκληση σε φορείς τουρισμού, διακεκριμένες επιχειρήσεις και επαγγελματικές ενώσεις της Κεντρικής Μακεδονίας να συμμετάσχουν στην κοινή προσπάθεια αξιοποίησης και προβολής του τουριστικού προϊόντος της περιοχής στη βαλκανική αγορά. Και η διοίκηση του Δήμου όσο και η ΤΕΘ, θα πρέπει να αρπάξουν αυτήν την ευκαιρία που τους προσφέρεται για την καλύτερη προβολή της περιοχής μας στην Βαλκανική τουριστική αγορά», καταλήγει η ερώτηση της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού».

1 σχόλιο:

  1. Καλές οι εκθέσεις και γενικά ότι έχει να κάνει με την προβολή μιας περιοχής σε ξένες αγορές για την προσέκλυση τουριστών και εν γένει για εισροή συναλλάγματος που το έχει τόσο ανάγκη η τοπική οικονομία.
    Για να έχει όμως επιτυχία η όλη αυτή προσπάθεια, θα πρέπει προηγουμένως να έχουν λυθεί βασικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις υποδομές της περιοχής μας, ώστε όταν θα έρθουν οι τουρίστες να μην δυσανασχετήσουν αλλά να μείνουν ευχαριστημένοι και έτσι να γίνουν οι μελλοντικοί διαφημιστές της περιοχής μας στους τόπους κατοικίας τους ώστε χρόνο με τον χρόνο να αυξάνεται η προσέλευση τουριστών και όχι να ελαττώνεται.
    Ας ξεκινήσουμε πρώτα με τα απλά .Τι πιστεύουμε ,μπορεί ένας ξένος επισκέπτης αλλοδαπός η Έλληνας να βρει εύκολα το δημοτικό διαμέρισμα που ψάχνει η το τουριστικό κατάλυμα που θέλει να διανυκτερεύσει, ειδικά εάν αυτό το προσπαθεί μέσα στην νύχτα και δεν βρίσκει κάποιον να τον ρωτήσει και εάν μπορεί βέβαια να συνεννοηθεί μαζί του με μια ξένη γλώσσα;
    Η απάντηση είναι εύκολη και είναι ΟΧΙ.
    Διότι στον δήμο μας οι κατατοπιστικές πινακίδες καίριων επαγγελμάτων που έχουν σχέση με τον τουρισμό ,οδική σήμανση ,τουριστικοί χάρτες είναι είδος ΑΓΝΩΣΤΟ.
    Πάμε στην καθαριότητα και στον φωτισμό .Παραλιακό μέτωπο και κεντρικές οδικές αρτηρίες ,περιοχές γύρω από τουριστικά καταλύματα ,ταβέρνες και γενικά χώρους αναψυχής.
    Θέλετε την απάντηση ;
    Βουνό τα σκουπίδια ,πεταμένα έξω από τους κάδους και σκορπισμένα από τις καιρικές συνθήκες και τα αδέσποτα σκυλιά .
    Εικόνα προς έναν επισκέπτη ;
    Τριτοκοσμική και άξια αναφοράς εκ μέρους του όταν επιστρέφει στην πατρίδα του.
    Δημόσιος φωτισμός ;
    Από ανύπαρκτος μέχρι επιεικώς ελλιπής εκτός από μερικές κεντρικές οδικές αρτηρίες και κάποια πολυσύχναστα σημεία .
    Στα υπόλοιπα μέρη;
    Δεν ζουν τουρίστες η κάτοικοι και δεν χρειάζεται φωτισμός ώστε να νιώθουν ασφάλεια ;
    Αδέσποτα σκυλιά;
    Eκει είναι μια πονεμένη ιστορία ,όλοι κρύβονται πίσω από δάχτυλο τους και κανένας δεν κάνει τίποτε ώστε πραγματικά να είμαστε ένας ευρωπαϊκός τουριστικός προορισμός που να χαίρεται κάποιος να τον επισκεφτεί.
    Αγέλες σκύλων ορμούν σε λουόμενους ,περιπατητές ,μοτοσικλετιστές ,σε ανυποψίαστους τουρίστες που περπατούν σέρνοντας τις βαλίτσες τους.
    Περιττώματα σκύλων παντού και μια κατάσταση που σίγουρα δεν κάνει το προϊόν που λέγεται Τουριστικός προορισμός Δήμος Θερμαϊκού και τόσο ελκυστικό.
    Θα μπορούσα να γραφώ ώρες για προτάσεις που θα έκαναν τον δήμο μας έναν ελκυστικό τουριστικό προορισμό και όχι μια λύση ανάγκης όπως είναι τώρα λόγο γειτνίασης με την Θεσσαλονίκη και το αεροδρόμιο αλλά ποιος ο λόγος ;
    Ενδιαφέρεται κανένας ;

    ΡΟΜΠΕΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
    ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ
    Στην εγκαταλειμμένη από τους πάντες ,ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ,που κάποτε ήταν ο πρώτος οδικός προορισμός των κεντροευρωπαίων και βαλκάνιων γειτόνων μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.