Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Πάνω από 1.000 υπογραφές στη Ν.Μηχανιώνα κατά των κεραιών

Το καμουφλαρισμένο στην ταράτσα σύστημα κεραιών και στο βάθος ένας
από τους τρεις γιγάντιους πύργους των εταιριών κινητής τηλεφωνίας
Περισσότεροι από 1.000 κάτοικοι της Νέας Μηχανιώνας, υπογράφουν υπόμνημα προς τους αρμόδιους φορείς, διατυπώνοντας την έντονη διαμαρτυρία τους για την τοποθέτηση καμουφλαρισμένου Σταθμού Βάσης Κινητής Τηλεφωνίας σε ταράτσα οικοδομής, μέσα στον οικισμό, σε απόσταση αναπνοής από τα σχολεία. Η συγκέντρωση υπογραφών συνεχίζεται.

Το υπόμνημα απευθύνεται στον δήμαρχο Θερμαϊκού, τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, την Επιτροπή της Βουλής για το Περιβάλλον και τις Επικοινωνίες, τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης, τον Συνήγορο του Πολίτη, την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας.
Οι κάτοικοι της Ν.Μηχανιώνας εκφράζουν την αγωνία για την υγεία και την ίδια τη ζωή τη δική τους και των οικείων τους εξ αιτίας των επιπτώσεων αυτών των συστημάτων κεραιών στους πολίτες, πολύ περισσότερο που καθώς εκπέμπουν ισχυρότατο σήμα 4D, θα σαρώνουν όλη την περιοχή σε απόσταση πέντε και πλέον χιλιομέτρων με την ισχυρή μαγνητική τους ακτινοβολία.
Στο υπόμνημα τονίζονται συγκεκριμένα τα ακόλουθα:
«Με το υπόμνημα αυτό θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε σε όλους τους τόνους  για την τοποθέτηση «καμουφλαρισμένου» Σταθμού Βάσης Κεραιών Κινητής Τηλεφωνίας της Cosmote  μέσα στον οικισμό, δίπλα στα σπίτια μας, στην ταράτσα διόροφης οικοδομής, απέναντι από το μαρμαράδικο «Λέφα», σε απόσταση μόλις πέντε μέτρων από το Λύκειο και πενήντα μέτρων από τα δύο γυμνάσια και το δημοτικό σχολείο της Νέας Μηχανιώνας.
Αγωνιούμε για την υγεία και την ίδια τη ζωή τη δική μας και των οικείων μας, πολύ περισσότερο που ανάμεσά μας υπάρχουν νήπια, μικρά παιδιά, καρδιοπαθείς με βηματοδότη, φιλάσθενα άτομα, υπερήλικες και κυρίως εκατοντάδες μαθητές. Θα σας είναι δε γνωστές οι επιπτώσεις αυτών των συστημάτων κεραιών στους πολίτες, πολύ περισσότερο που καθώς εκπέμπουν ισχυρότατο σήμα 4D, σαρώνουν όλη την περιοχή σε απόσταση πέντε και πλέον χιλιομέτρων με την ισχυρή μαγνητική τους ακτινοβολία.
Αυτό το σύστημα κεραιών, σε συνδυασμό με τα άλλα 3-4 παρόμοια «κρυφά» συστήματα που είναι τοποθετημένα στην πόλη μας αλλά και τους τρεις γιγάντιους πύργους κινητής τηλεφωνίας που λειτουργούν δίπλα στα κοιμητήρια της Νέας Μηχανιώνας, κάνουν πλέον εφιαλτική τη ζωή μας.
Απορούμε και εξοργιζόμαστε με την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών, της Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας και της Πολεοδομίας Θέρμης να δώσουν άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας αυτού του «καμουφλαρισμένου» Σταθμού Βάσης Κινητής Τηλεφωνίας, χωρίς προηγουμένως να εξετάσουν την τοποθεσία στην οποία βρίσκεται η συγκεκριμένη οικοδομή, τη γειτνίασή του με σπίτια,  το Λύκειο, τα γυμνάσια και το δημοτικό σχολείο της Νέας Μηχανιώνας, αλλά και την απόσταση αναπνοής από τους τρεις πύργους κινητής  τηλεφωνίας.
Απαιτούμε από τη δημοτική αρχή και το δημοτικό συμβούλιο να σταθεί δίπλα μας αρωγός στις προσπάθειες που κάνουμε για την περιφρούρηση της υγείας και της ζωής μας, ώστε να πετύχουμε την απομάκρυνση αυτών των κεραιών μακριά από κατοικημένες περιοχές. Για το σκοπό αυτό, απαιτούμε συγκεκριμένα:
1.    Να ζητήσει αμέσως ο δήμος επισήμως, με έγγραφο προς το Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης και τη ΦΜΣ του ΑΠΘ, τη διενέργεια μετρήσεων για να διαπιστωθεί το όριο επικινδυνότητας της εκπεμπόμενης μαγνητικής ακτινοβολίας.
2.    Να αποσταλεί ψήφισμα διαμαρτυρίας του δημοτικού σας συμβουλίου προς κάθε αρμόδιο και τις τρεις αρχές που εξέδωσαν τις σχετικές άδειες, χωρίς να λάβουν υπόψη τους όλες τις παραμέτρους που σας επισημαίνουμε. Να ζητείται δε η ανάκληση της σχετικής άδειας.
3.    Να αγοραστούν από το δήμο 3-4 συσκευές μέτρησης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας (κοστίζουν γύρω στα 250-280 ευρώ η κάθε μία) για τη διενέργεια συνεχών μετρήσεων σε όλη τη Νέα Μηχανιώνα αλλά και τις υπόλοιπες δημοτικές και τοπικές κοινότητες.
4.    Να υπάρξει νομική συνδρομή από τη νομική υπηρεσία του δήμου Θερμαϊκού προς τους θιγόμενους κατοίκους από τη λειτουργία αυτού ή και άλλων «κρυφών» σταθμών κινητής τηλεφωνίας, προκειμένου να υποβληθούν μηνύσεις και αγωγές κατά όλων εκείνων που στη λογική της «εξέλιξης» και του εύκολου χρήματος, δεν σέβονται την υγεία, τις ζωές και την αξιοπρέπειά μας.
Πιστεύουμε ότι ο δήμος Θερμαϊκού και το δημοτικό συμβούλιο θα σταθούν δίπλα μας.
                                                                                          Με  τιμή

                                                                              Οι κάτοικοι της περιοχής

2 σχόλια:

  1. ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρέπει να σας ενημερώσω ότι όποιος θέλει, μπορεί να υπογράψει το υπόμνημα στη ρεσεψιόν του Δημαρχείου της Μηχανιώνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.