Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Αλλάζει όψη η "Γιορτή Σαρδέλας" στη Ν.Μηχανιώνα


Από την περσινή "Γιορτή Σαρδέλας" στη Ν.Μηχανιώνα. Στην ουρά για 2 σαρδέλες!

















Αλλάζει τελείως όψη, περιεχόμενο και χώρο η καθιερωμένη για τη Νέα Μηχανιώνα «Γιορτή Σαρδέλας», που πλέον θα ονομάζεται «Μηχανιώτικα 2012-Θαλασσογραφίες». Τα φετινά «Μηχανιώτικα», όπως εξηγεί ο πρόεδρος του ΔΗΠΠΑΚΥΘ, Γιάννης Τσακμάκας, θα γίνουν από 28 Ιουλίου μέχρι την 1η Αυγούστου στο θεατράκι των Πεύκων και θα είναι αμιγώς πολιτιστικές εκδηλώσεις.

«Η γιορτή σαρδέλας είχε χάσει εντελώς το περιεχόμενό της, καθώς κάθε χρόνο, μετατρέπονταν σε ένα τεράστιο συσσίτιο και το θέαμα που παρουσίαζε, δεν ήταν και το καλύτερο για την προσέλκυση επισκεπτών και τουριστών που θέλουμε να φέρουμε στη Μηχανιώνα και την περιοχή της», λέει ο κ. Τσακμάκας.
Πέρα όμως από το χαμηλό επίπεδο εκείνης της «γιορτής», πολλοί επίσης ήταν οι λόγοι που οδήγησαν την ΔΗΠΠΑΚΥΘ («Δημοτικές, Πολιτιστικές, Περιβαλλοντικές, Αθλητικές, Κοινωνικές, Υπηρεσίες του Δήμου Θερμαϊκού») στην αλλαγή πλαισίου της εκδήλωσης.
Πέρα από το γεγονός ότι πλέον «γιορτή σαρδέλας» γίνεται σε όλες τις παραθαλάσσιες περιοχές του νομού, υπάρχουν και άλλες παράμετροι, όπως η έλλειψη προσωπικού, η έλλειψη καθισμάτων, τα οικονομικά προβλήματα του δήμου Θερμαϊκού αλλά και το δυσβάστακτο πλέον κόστος της σαρδέλας που έφτασε στα 40 ευρώ το κιβώτιο.
"Κάποιοι φεύγοντας έπαιρναν και μία-δύο καρέκλες", λέει ο κ.Γ.Τσακμάκας
«Τρομάξαμε να οργανώσουμε με εθελοντές την περσινή εκδήλωση, καθώς όπως είναι γνωστό, με τις περικοπές που υπάρχουν στις επιχορηγήσεις προς τους δήμους, αντιμετωπίζεται μεγάλο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού», λέει ο πρόεδρος της ΔΗΠΠΑΚΥΘ. Προσθέτοντας και το γεγονός ότι ο δήμος δεν διαθέτει δικά του καθίσματα για να τα τοποθετήσει στο χώρο της παραλίας όπου γινόταν μέχρι τώρα η γιορτή σαρδέλας.
«Πέρσι δανειστήκαμε 600 πλαστικές καρέκλες από το δήμο Θέρμης και γίναμε ρεζίλι όταν πήγαμε να τις επιστρέψουμε, καθώς διαπιστώθηκε ότι από τις 600 έλλειπαν οι 200 που είχαν κλαπεί», παρατηρεί ο κ. Τσακμάκας.
Τα «Μηχανιώτικα 2012-Θαλασσογραφίες» που θα ονομάζεται πλέον το φεστιβάλ της Νέας Μηχανιώνας, θα είναι μία σειρά αμιγώς πολιτιστικών εκδηλώσεων, καθώς θα περιλαμβάνει μουσική, θέατρο, αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο, αφιέρωμα στα 90 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή κ.α.

2 σχόλια:

  1. Γιατί δεν λετε οτι θα τραγουδησει μονο το ΚΑΠΗ να τελειώνουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΑ ΕΞ ΑΜΑΞΗΣ! ΤΟ ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΜΕ!
    Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙς ΧΑΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ,ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΦΕΡΕ ..ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ "ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ" ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΥΡΟΝΤΑΣ (!?) ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙς ΠΕΡΣΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ.
    ΕΛΠΙΖΩ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ,ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΑΥΤΟ,ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΜΟΝΟ ΛΟΓΟΥΣ,ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ,ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΕ "ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ" ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ,ΤΥΠΟΥ «Πανθερμαϊκό χαμόγελο», Άννα Καραπέτοβα (β΄βραβείο παιδικής eurovision)ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΚΑΒΒΑΔΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.