Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Μηχανιώτικα: Μουσική από τον ελληνικό κινηματογράφο

Μεγάλο πλήθος παρακολουθεί κάθε βράδυ τα "Μηχανιώτικα 2012-Θαλασσογραφίες"
Με μία μουσική παράσταση υπό τον γενικό τίτλο «Αφιέρωμα στον Ελληνικό Κινηματογράφο», συνεχίζονται σήμερα Δευτέρα οι πενθήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις «Μηχανιώνα 2012-Θαλασσογραφίες» που οργανώνουν από κοινού, στο θεατράκι των Πεύκων, το ΔΗΠΠΑΚΥΘ του δήμου Θερμαϊκού και η δημοτική κοινότητα της Νέας Μηχανιώνας. Η "Μικρασιατική βραδιά" το βράδυ της Κυριακής, άφησε άριστες εντυπώσεις.

Σύμφωνα με το αποψινό πρόγραμμα, οι χορωδοί, οι σολίστες, οι μουσικοί και οι τεχνικοί θα ταξιδέψουν τους θεατές μέσα από τον ήχο και την εικόνα στις αξέχαστες στιγμές του ελληνικού κινηματογράφου, τότε που η αθωότητα και η φρεσκάδα πλημμύριζε τις σκοτεινές αίθουσες.
Την εκδήλωση, παρουσιάζει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Επανομής.

Πετυχημένη η «Μικρασιατική βραδιά»
Στο μεταξύ, πετυχημένη ήταν η «Μικρασιατική βραδιά» που οργανώθηκε το βράδυ της Κυριακής στο φιλόξενο θεατράκι των Πεύκων. Και οι εκατοντάδες θεατές που την παρακολούθησαν, είχαν την ευκαιρία να δουν να ξαναζωντανεύουν με νοσταλγία για το χτες πτυχές του Μικρασιατικού Ελληνισμού, με ζωντανή μουσική, χορό, τραγούδι, παιχνίδι και ιστορία.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν τα μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα του ΚΑΠΗ Ν. Μηχανιώνας και των πολιτιστικών συλλόγων Δήμου Θερμαϊκού, Θεσσαλονίκης, Ξηροχωρίου, Κιζδερβενιωτών που ενμτυπωσίασαν όχι μόνο με το τραγούδι και το χορό τους αλλά και τις υπέροχες στολές που φορούσαν.
Λίγο πριν το τέλος της εκδήλωσης, ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής απένειμε αναμνηστικές πλακέτες στους δύο γηραιότερους εν ζωή ιδιοκτήτες αλιευτικών σκαφών, για την προσφορά τους στην ανάπτυξη της Νέας Μηχανιώνας.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.