Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Σβήστηκε η πυρκαγιά στο Σέϊχ-Σου

Σβήστηκε ευτυχώς νωρίς το βράδυ του Σαββάτου, καίγοντας περιορισμένη έκταση δάσους, η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στο Σέιχ Σου και ξύπνησε εφιαλτικές μνήμες από την πυρκαγιά του 1997.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, η φωτιά ξεκίνησε από αναμμένο τσιγάρο, το οποίο πέταξε ασυνείδητος οδηγός που κινούνταν στην περιφερειακή οδό, στο ύψος του κόμβου της Νεάπολης. Από το σημείο εκείνο ξεκίνησε η πυρκαγιά στις 2.30 το μεσημέρι με κατεύθυνση προς το Ρετζίκι και αμέσως σήμανε συναγερμός. Στην περιοχή έφτασαν άμεσα δυνάμεις της πυροσβεστικής, ενώ για την θετική έκβαση της επιχείρησης κατάσβεσης, θεωρείται καταλυτικής σημασίας η συμβολή των εναέριων μέσων. Τα δύο αεροσκάφη τύπου καναντέρ που επιχείρησαν αρχικά μαζί με ένα ελικόπτερο  «χτύπησαν» στην καρδιά της φωτιάς με επιβραδυντικό υλικό. Στη συνέχεια προστέθηκαν άλλα δύο καναντέρ, ενώ στην επιχείρηση συμμετείχαν 20 οχήματα, 90 πυροσβέστες, δεκάδες υδροφόρες δήμων της περιοχής και πολλοί εθελοντές.
Κατά τις πρώτες εκτιμήσεις, η πυρκαγιά έκαψε περίπου 50 στρέμματα, ενώ μέχρι αυτή την ώρα στην περιοχή παραμένουν δυνάμεις της πυροσβεστικής για το φόβο των αναζωπυρώσεων.
Η πυρκαγιά ξύπνησε άσχημες μνήμες στους θεσσαλονικείς, καθώς πριν από μερικές ημέρες συμπληρώθηκαν 15 χρόνια από τις 7 Ιουλίου του 1997, όταν  ξέσπασε καταστροφική πυρκαγιά στο Σέιχ Σου, με αποτέλεσμα να καούν 16.640 στρέμματα από τα συνολικά 29.790 στρέμματα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.