Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Ρατσιστικά "αστειάκια" από την Βούλα Παπαχρήστου

Να ανακαλέσει αμέσως η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή την αθλήτρια Βούλα Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ζητά σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά, μετά τα ρατσιστικά σχόλια που έκανε η αθλήτρια. Και όπως τονίζει η ΔΗΜΑΡ «Ρατσιστικό χιούμορ και "αστειάκια" που αφορούν ανθρώπινες ζωές δεν είναι ανεχτά από την ελληνική κοινωνία, δεν μπορούν να ευδοκιμούν στον ελληνικό αθλητισμό».

 «Βλέποντας από την τηλεόραση τους Ολυμπιακούς Αγώνες ας κάνει όσα άθλια "αστεία" θέλει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σίγουρα, όμως, δεν μπορεί να εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Λονδίνο», καταλήγει η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ.
O θόρυβος προκλήθηκε από το εξής σχόλιο το οποίο ανάρτησε η πρωταθλήτρια του τριπλούν στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter: «Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό!».
Με δηλώσεις της στο Contra.gr η ελληνίδα πρωταθλήτρια τόνισε: «Δεν είχα καμία πρόθεση να μειώσω κανέναν. Σέβομαι όλους τους ανθρώπους και όλες τις φυλές. Δεν έχω καμία σχέση με την πολιτική. Εγώ ασχολούμαι μόνο με τους αγώνες. Το είδα κάπου αναρτημένο αυτό το σχόλιο και το ανέβασα κι εγώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.