Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Μαθήματα Art Therapy της ομάδας «Μπλε γραμμή» του ΔΗΠΠΑΚΥΘ

Σήμερα, που ήταν η επέτειος της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας, έγινε και η έναρξη των μαθημάτων Art Therapy  της ομάδας «Μπλε γραμμή» του ΔΗΠΠΑΚΥΘ  Δήμου Θερμαϊκού.  Η ομάδα «Μπλε γραμμή» αποτελείται από μέλη τριών Μονάδων Κοινωνικής Επανένταξης Ψυχικής Υγείας, οι οποίες εδρεύουν στο Δήμο Θερμαϊκού. Το τμήμα Art Therapy λειτουργεί για  τέταρτη χρονιά  με την υπάλληλο του ΔΗΠΠΑΚΥΘ, (ΠΕ Εικαστικών) Ανδρονίκη Ράπτη.


Η πρώτη άσκηση, ήταν να σχεδιάσουν οι μετέχοντες στο πρόγραμμα ένα μεγάλο χαμόγελο. Μια θετική εικόνα για μια νέα αρχή. Εικόνες από την άσκηση συνοδεύουν το κείμενο.
Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για τα ψυχικά νοσήματα. Την πρωτοβουλία πήραν από κοινού το 1994 η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ψυχικής Υγείας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
Οι ειδικοί κάνουν λόγο για μία παγκόσμια «επιδημία» ψυχικών διαταραχών, επικαλούμενοι τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Ο αριθμός των πασχόντων από κατάθλιψη, ξεπερνά παγκοσμίως τα 154 εκατομμύρια, ενώ ως το 2020 θα είναι η δεύτερη αιτία θανάτου παγκοσμίως. Οι πάσχοντες από σχιζοφρένεια είναι 25 εκατομμύρια, ενώ 95 εκατομμύρια υποφέρουν από διαταραχές σχετιζόμενες με κατάχρηση αλκοόλ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.