Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

H Γερμανική task force στο Κ.Υ. Μηχανιώνας !

H Γερμανική task force, με επικεφαλής τον πρόεδρο της  Βόλφκανγκ Τσέλερ, έρχεται στην Θεσσαλονίκη από τις 15-17 Οκτωβρίου, και ένα από τα πρώτα που θα επισκεφθεί, είναι το Κεντρο Υγείας Ν. Μηχανιώνας την Παρασκευή 17 Οκτώβρη 10.30-12.00.

Όπως επισημαίνει ο γιατρός Θεόδωρος Ζδούκος, δημοτικός Σύμβουλος δήμου Θερμαϊκού με τη "Συμπολιτεία" και μέλος του Δ.Σ. της ΕΝΙΘ: «είναι ανάγκη  ως τοπική κοινωνία  να οργανώσουμε μια θερμή υποδοχή στους ηθικούς αυτουργούς  της βάρβαρης πολιτικής  διάλυσης του δημόσιου συστήματος υγείας  και να ξεκινήσουμε την αντεπίθεσή μας για την ανατροπή αυτής της πολιτικής στην υγεία αλλά και σε όλα τα άλλα πεδία της ταξικής  μνημονιακής πολιτικής».
Αναλυτικά ο κ.Θ.Ζδούκος τονίζει τα ακόλουθα:
«Στις 11 του Σεπτέμβρη, η συγκυβέρνηση  Σαμαρά-Βενιζέλου ψήφισε ένα νόμο (τον 4286/14) με τον οποίο συστήνεται  Ανώνυμη Εταιρεία  με μετόχους το κράτος , τα ασφαλιστικά ταμεία και τους  ιδιώτες  μεγαλοκλινικάρχες!!!  και η οποία θα διαχειρίζεται όλο το κρατικό και ασφαλιστικό χρήμα κατανέμοντάς το  με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια για την πληρωμή υγειονομικών υπηρεσιών που παρέχουν τόσο  τα δημόσια ιδρύματα όσο και τα ιδιωτικά. Σ αυτό εντάσσεται και η μισθοδοσία του πάσης  φύσεως προσωπικού. Νομιμοποιούν δηλαδή απόλυτα τον ιδιωτικό κερδοσκοπικό επιχειρηματικό τομέα υγείας, τον εξισώνουν ηθικά και νομικά με το δημόσιο και του παρέχουν  όλες τις προϋποθέσεις (αφού μετέχουν οι  κλινικάρχες  στα όργανα διοίκησης της  εταιρείας) για να νέμεται από δω και πέρα κατά προτεραιότητα , όχι μόνο τις ιδιωτικές δαπάνες υγείας των πολιτών που έχουν(?) να πληρώσουν από την τσέπη τους  , αλλά και το ελάχιστο κρατικό και ασφαλιστικό χρήμα που έχει απομείνει μέχρι τώρα να χρηματοδοτεί  τις δημόσιες δομές.
          Μετά από μια σειρά αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων που διέλυσαν την όποια δημόσια πρωτοβάθμια περίθαλψη ,μετακύλησαν το μεγαλύτερο μέρος της φαρμακευτικής δαπάνης στις τσέπες των ασθενών,  οδήγησαν σε λειτουργική κατάρρευση τα περισσότερα δημόσια νοσοκομεία και επέβαλλαν τον αποκλεισμό από την περίθαλψη για εκατομμύρια ανασφάλιστους , έρχονται τώρα με την καθοδήγηση της Γερμανικής  task force (που με  απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει αναλάβει την επιτήρηση της αντιδραστικής μεταρρύθμισης του ΕΣΥ ), να ολοκληρώσουν το έγκλημα , καταργώντας ουσιαστικά την έννοια δημόσιο και δωρεάν στην υγεία για όλους πια, και όχι μόνο για τους ανασφάλιστους.  Όποια νοσοκομεία η κέντρα υγείας δεν ανταποκρίνονται στην   προκαθορισμένη  λιγοστή χρηματοδότηση  και υπερβαίνουν  τις ντιρεκτίβες της εταιρείας  που υπολογίζουν (με βάση το απόλυτα τεχνοκρατικό σύστημα των DRG ) μόνο μέσους όρους  ημερών νοσηλείας και θεραπευτικών η διαγνωστικών πράξεων και δεν ενδιαφέρονται για τις επιπλέον εξατομικευμένες ανάγκες του κάθε αρρώστου , τα νοσοκομεία αυτά θα  κλείνουν ή  θα απολύουν προσωπικό ή  το επιπλέον κόστος από τον μέσο όρο των DRG (από την λεγόμενη ελάχιστη και ενιαία δέσμη υπηρεσιών ) θα το πληρώνουν οι ασθενείς.   Και το λιγοστό κρατικό χρήμα θα εκτρέπεται  προς τους ιδιωτικές κλινικές που εκ της φύσεώς τους  είναι απαλλαγμένες από δύσκολα (από ιατρικής και κοινωνικής φύσης )περιστατικά , τα οποία απαιτούν μακροχρόνιες νοσηλείες και δεν αφήνουν κέρδη. Η περίθαλψη  μετατρέπεται οριστικά (στρατηγικά) από υπέρτατο αγαθό και δικαίωμα  σε εμπόρευμα , καθώς  δεν είναι  η ελλιπής χρηματοδότηση λόγω συγκυριακών κυβερνητικών πολιτικών  που την στερούν στους  πολλούς, αλλά η ίδια η διαδικασία της  χρηματοδότησης που επιβάλλεται ακόμα και στην ιατρική δεοντολογία  οδηγώντας σε μια αγοραία και αντι-επιστημονική άσκηση της ιατρικής και νοσηλευτικής. Προωθείται η απόλυτη υπαγωγή της ιατρικής στο κεφάλαιο εκμηδενίζοντας τους όποιους βαθμούς ελευθερίας είχαν κρατηθεί μέχρι τώρα προς όφελος των πραγματικών αναγκών των ασθενών.
        Η εξέλιξη αυτή είναι εξαιρετικά σοβαρή για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας  και  απαιτεί  να την αναιρέσουμε με γενικό ξεσηκωμό . Καθώς η Γερμανική task force με επικεφαλής τον πρόεδρο της  Βόλφκανγκ Τσέλερ ερχεται στην Θες/νικη από τι 15-17 Οκτωβρίου , και θα επισκεφθεί το Κεντρο Υγείας Ν. Μηχανιώνας την  την Παρασκευή 17 Οκτώβρη 10.30-12.00, ειναι ανάγκη  ως τοπική κοινωνία  να οργανώσουμε μια θερμή υποδοχή στους ηθικούς αυτουργούς  της βάρβαρης αυτής πολιτικής  διάλυσης του δημόσιου συστήματος υγείας  και να ξεκινήσουμε την αντεπίθεσή μας για την ανατροπή αυτής της πολιτικής στην υγεία αλλά και σε όλα τα άλλα πεδία της ταξικής  μνημονιακής  πολιτικής».

Ζδούκος Θεόδωρος, Δημοτικός Σύμβουλος δήμου Θερμαϊκού με την Συμπολιτεία Αλληλεγγύης και Ανατροπής, μέλος του Δ.Σ. της ΕΝΙΘ  και του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Θες/νικης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.