Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Φ. Κουβέλης: «Δεχθήκαμε έναν αδυσώπητο πόλεμο…»

«Η χώρα χρειάζεται μια νέα προοδευτική διακυβέρνηση. Η ΔΗΜΑΡ διεκδικεί τον ρόλο του κόμματος που θα συμβάλει στην πολιτική αλλαγή με ευθύνη. Αυτό είναι το μήνυμά μας προς τους πολίτες» δηλώνει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα».


Ο κ. Κουβέλης τονίζει πως η ΔΗΜΑΡ, ούτε κινδυνεύει, ούτε θα γίνει «παράρτημα του ΣΥΡΙΖΑ» και σημειώνει πως «εξακολουθεί να είναι ανθεκτικό το νήμα που συνδέει τον ΣΥΡΙΖΑ με μια παράδοση αριστερού δογματισμού ή ανεφάρμοστων πολιτικών».

Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, αναφέρει ότι η ΔΗΜΑΡ «θα επιμείνει στην ανάγκη διαμόρφωσης της πλατύτερης δυνατής συμπαράταξης προοδευτικών δυνάμεων, προκειμένου η χώρα να γυρίσει σελίδα. Η κοινωνία ασφυκτιά, η οικονομία παραμένει βυθισμένη στο τέλμα της ύφεσης. Το αίτημα της αλλαγής πολιτικών, άρα και της αλλαγής της παρούσας κυβέρνησης, διαπερνά πλέον ευρύτατα στρώματα».

Απαντώντας στην κριτική που του ασκήθηκε τονίζει: «Η ΔΗΜΑΡ και εγώ προσωπικά δεν βρεθήκαμε απλώς στο στόχαστρο μετά την έξοδό μας από την τρικοματική κυβέρνηση. Έχω μιλήσει και άλλες φορές για τους επίδοξους χωροτάκτες της πολιτικής ζωής. Δεχθήκαμε έναν αδυσώπητο πόλεμο, πολλές φορές ακόμα και ανοίκειες επιθέσεις από κύκλους που κάποτε μας εκθείαζαν και μας υμνούσαν. Ο λόγος ήταν ότι δεν θελήσαμε να βαδίσουμε τον δρόμο που μας υπέδειξαν. Αυτό πληρώσαμε, αυτό πληρώνουμε ακόμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.