Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Που θα τοποθετηθoύν Wi-Fi από το δήμο Θερμαϊκού

Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θερμαϊκού, στην τελευταία του συνεδρίαση, ενέκρινε ομόφωνα  τη δημιουργία δικτύου ελεύθερης πρόσβασης στο Διαδίκτυο, με την τοποθέτηση Wi Fi Hotspots και μάλιστα χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για το ταμείο του Δήμου, αφού η συνεργασία με τον φορέα που θα εγκαταστήσει τις υποδομές θα είναι ανταποδοτική.  Προβληματισμό εξέφρασε η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού».

Σε πρώτη φάση το πρόγραμμα αφορά 29 σημεία του δήμου, αλλά προβλέπεται η επέκταση του σε περισσότερα ανάλογα με τις ανάγκες. Στόχος είναι η συνεχής πρόσβαση στο διαδίκτυο ως δημόσια υπηρεσία, χωρίς κανένα απολύτως κόστος. Έμφαση θα δοθεί στα πολυσύχναστα σημεία πολιτιστικού και εμπορικού ενδιαφέροντος (πλατείες, πεζόδρομοι, βιβλιοθήκες, πάρκα, παραλίες, αθλητικά και εμπορικά κέντρα κ.λπ.). Η συνεχής πρόσβαση στο διαδίκτυο από τους πολίτες θα πραγματοποιείται μέσω των φορητών τους συσκευών (smartphones, tamblets, και laptops).

Μιλώντας ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Σπύρος Κουζινόπουλος, χαιρέτιασε το μέτρο, επισημαίνοντας την ανάγκη να υπάρχει δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο, ιδιαίτερα κατά τη σημερινή εποχή που η ανεργία των νέων εξακολουθεί να βρίσκεται σε δυσθεώρητα ύψη, ενώ η οικονομική κατάσταση της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμπολιτών μας οδηγείται σε επίπεδα κάτω από το όριο της φτώχειας. Συνέστησε δε στη διοίκηση του δήμου να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε ο πάροχος που θα επιλεγεί και που σήμερα θα προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες του, να μην προχωρήσει μετά από κάποιο διάστημα στην τιμολόγηση των υπηρεσιών του και προς το δήμο και προς τους χρήστες του δικτύου.
Με αφορμή το ίδιο ζήτημα, ο δημοτικός σύμβουλος της «Συμπολιτείας», Θοδωρής Ζδούκος πρότεινε να ελεγχθεί η ακτινοβολία που θα εκπέμπουν οι αναμεταδότες, κατά την εγκατάστασή τους, προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα στον επιβαρυμένο ήδη από τις κεραίες των εταιριών κινητής τηλεφωνίας δήμο Θερμαϊκού. 
Για το θέμα ο δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης δήλωσε: «Στις μέρες μας το Διαδίκτυο είναι απολύτως απαραίτητο στην επαγγελματική, στην εκπαιδευτική και την κοινωνική δραστηριότητα των ανθρώπων. Με δεδομένο ότι η κρίση οδηγεί συχνά σε ψηφιακή υποβάθμιση ο δήμος αποφάσισε να στηρίξει την δωρεάν πρόσβαση στο ίντερνετ, προκειμένου οι πολίτες να έχουν τη δυνατότητα να το αξιοποιήσουν χωρίς κόστος και να μην περιθωριοποιηθούν. Οι νέες τεχνολογίες δίνουν σήμερα πρωτόγνωρες δυνατότητες. Η δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη για την ψηφιακή αναβάθμιση των περιοχών μας, στο πλαίσιο της δυναμικής της παρέμβασης για τη βελτίωση της καθημερινότητας των συνδημοτών». 
Με βάση την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη δημιουργία ζωνών ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο, τα προτεινόμενα σημεία για την τοποθέτηση WI-FI στο δήμο Θερμαϊκού είναι τα ακόλουθα:
-Περαία: Δημαρχείο Θερμαϊκού, πλατεία, κλειστό Γυμναστήριο, γήπεδα Ξενίου Διός, Δημοτική Βιβλιοθήκη, γήπεδο Άνω Περαίας
-Νέοι Επιβάτες: Δημοτικό κατάστημα, πλατεία, γήπεδο Beach Volley, δημοτικό γήπεδο
-Αγία Τριάδα: Δημοτικό κατάστημα, πλατεία, παραλία
-Νέα Μηχανιώνα: Δημοτικό κατάστημα, Καψαλάκειος (Δημοτική Βιβλιοθήκη), πλατεία, αθλητικό κέντρο, παραλία, Κέντρο Υγείας
-Κερασιά: ΚΑΠΗ, δημοτική βιβλιοθήκη
-Αγγελοχώρι: Πλατεία, παραλία
-Επανομή: Δημοτικό κατάστημα, πλατεία, παραλία, Κτήμα Καραγκιόζη.

-Μεσημέρι: Δημοτικό κατάστημα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.