Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Συνάντηση Μαυρομάτη με τον πρόεδρο του Διεθνούς Πανεπιστημίου

Σε συνάντηση που είχε το περασμένο Σάββατο ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης με τον Πρόεδρο του Διεθνούς Πανεπιστημίου κ. Κωνσταντίνο Γραμμένο, συζητήθηκαν οι ενέργειες που πρέπει να δρομολογηθούν ώστε να διεκδικηθεί η μετεγκατάσταση του στην περιοχή Αλυκών Νέας Μηχανιώνας.

Σε σχετικό δελτίο τύπου που εκδόθηκε από το Δήμο με τίτλο «Ξεπαγώνει η εγκατάσταση του Διεθνούς Πανεπιστημίου στο δήμο Θερμαϊκού», αναφέρονται τα ακόλουθα επί του θέματος:
"Το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014 ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Διεθνούς Πανεπιστημίου καθηγητή Κωνσταντίνο Γραμμένο. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Θεοδόσης Χατζηιωαννίδης και ο Ειδικός Σύμβουλος σε Πολεοδομικά Θέματα Αθανάσιος Τζένος.
Η συζήτηση αφιερώθηκε στη δυνατότητα να υλοποιηθεί η κυβερνητική δέσμευση του 2006, όταν συστάθηκε το Διεθνές Πανεπιστήμιο, για το χώρο εγκατάστασης και λειτουργίας του ιδρύματος στην περιοχή της Νέας Μηχανιώνας. Τότε ο Γιάννης Μαυρομάτης, ως δήμαρχος Μηχανιώνας, είχε εξασφαλίσει την κυβερνητική δέσμευση, είχε πετύχει το χαρακτηρισμό του χώρου για χρήση του Πανεπιστημίου και είχε δρομολογήσει τις μελέτες για τη δημιουργία του χώρου Διδασκαλίας σε συνδυασμό με φοιτητικό campus. Από το 2011 και έκτοτε, ουδεμία εξέλιξη σημειώθηκε, με αποτέλεσμα το 2012 να εγκριθεί από το ΕΣΠΑ ένα σημαντικό ποσό, της τάξεως των 7 εκατ. ευρώ περίπου, για την αγορά έτοιμου κτιρίου για τις ανάγκες του Διεθνούς Πανεπιστημίου στο σημερινό του προσωρινό χώρο στη Θέρμη ή σε άλλο σημείο εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης. 
Ο Δρ. Γραμμένος εμφανίστηκε θετικός απέναντι στην προοπτική υλοποίησης του αρχικού σχεδίου για την μόνιμη εγκατάσταση του Διεθνούς  Πανεπιστημίου και δεσμεύθηκε να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να ανακινηθεί το θέμα. Επίσης ,ανταποκρίθηκε στην πρόταση του Δήμου Θερμαϊκού να ζητήσει την έγκριση από το αρμόδιο υπουργείο για την πραγματοποίηση πανεπιστημιακής εκπαιδευτικής ανασκαφής σε χώρο 400 στρεμμάτων στο χώρο της αρχαίας πόλης Αίνεια ,που βρίσκεται στα νότια του ακρωτηρίου Έμβολο ή Καραμπουρνού σε απόσταση 2,5 χλμ ΒΔ από την Ν.Μηχανιώνα .Κι αυτό διότι το Διεθνές Πανεπιστήμιο προσθέτει στο πρόγραμμα των σπουδών του την εκπαιδευτική κατεύθυνση  της αρχαιολογικής μελέτης της Μακεδονίας και των Ελληνιστικών.

Μετά τη συνάντηση ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης δήλωσε: «Πεποίθηση μας εδώ και χρόνια είναι ότι η αναβάθμιση της περιοχής μας «περνάει» μέσα από την εγκατάσταση σημαντικών δραστηριοτήτων, όπως είναι στην προκειμένη περίπτωση είναι το Διεθνές Πανεπιστήμιο. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια  εξαιτίας της εγκληματικής αδιαφορίας της προηγούμενης διοίκησης του δήμου το θέμα είχε ατονήσει.Εμείς το ξεπαγώνουμε και παλεύουμε να κερδίσουμε το χαμένο χρόνο,ώστε να μην καταλήξει η υπόθεση μια ακόμη χαμένη ευκαιρία για την περιοχή. Στην προσπάθεια μας έχουμε τη συμπαράσταση της διοικούσας επιτροπής και ιδιαίτερα του Προέδρου του Διεθνούς πανεπιστημίου, κάτι που μας κάνει να αισιοδοξούμε για το τελικό αποτέλεσμα. Η εγκατάσταση του Διεθνούς Πανεπιστημίου στην περιοχή μας είναι στρατηγική επιλογή της διοίκησης του δήμου, διότι οι θετικές επιπτώσεις που προκύπτουν για την τοπική είναι εξαιρετικά σημαντικές και σε βάθος χρόνου». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.