Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Κατασχέθηκαν αλιεύματα στην Ιχθυόσκαλα της Ν. Μηχανιώνας

Νέες ποσότητες αλιευμάτων, που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ύστερα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην Ιχθυόσκαλα της Νέας Μηχανιώνας από άνδρες του Λιμενικού Τμήματος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης:
«Εννέα κιλά ιχθύες του είδους ''σαργός'', υπολειπομένων διαστάσεων 16–19 εκατοστών αντί του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους των 23 εκατοστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, βραδινές ώρες χθες, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε στην ιχθυόσκαλα Νέας Μηχανιώνας και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια εκφόρτωσης από φορτηγό ψυγείο Δ.Χ. όχημα στη ράμπα φορτοεκφόρτωσης αλιευμάτων, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Νέας Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης βεβαιώθηκε διοικητική παράβαση κατά του Κυβερνήτη του Α/Κ σκάφους που είχε αλιεύσει και διαθέσει προς πώληση τα ανωτέρω κατασχεθέντα αλιεύματα, τα οποία πρόκειται να διατεθούν σε ευαγή ιδρύματα.
Επίσης, αγορανομική παράβαση βεβαιώθηκε κατά συγκεκριμένης εταιρείας, διότι δεν ανέγραφε σε δελτίο αποστολής το είδος των αλιευμάτων που εμπορευόταν.
Τέλος, ελλείψεις αδειών καταλληλότητας μεταφοράς νωπών αλιευμάτων διαπιστώθηκαν σε δύο φορτηγά ψυγεία, κατόπιν ελέγχων εντός της ιχθυόσκαλας Νέας Μηχανιώνας.

Προανάκριση διενεργείται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Νέας Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.