Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Το πρόγραμμα εορτασμού του ΟΧΙ στο δήμο Θερμαϊκού

Από το δήμο Θερμαϊκού, καθορίστηκε με απόφαση του δημάρχου κ.Ι. Μαυρομάτη το πρόγραμμα εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Και στις εξέδρες των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων, από όπου θα παρελάσουν τα σχολεία της περιοχής, θα βρεθούν νέα πρόσωπα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Γενικός σημαιοστολισμός από ώρα 08.00΄ της 25ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2014.
Φωταγώγηση των κεντρικών οδών και πλατειών, των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, των Δημοσίων κτιρίων τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2014.
Ειδικότερα για τις εορταστικές εκδηλώσεις:
Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014     
Ομιλίες σε όλα τα σχολεία, από καθηγητές και δασκάλους, με αφορμή τον εορτασμό της 26ηςΟκτωβρίου 1912 και 28ης Οκτωβρίου 1940.

 Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014
09.30΄: Έπαρση Σημαίας (Μόνο στη Δημοτική Κοινότητα Νέας  Μηχανιώνας).
Στις 10.00΄ θα τελεστεί Δοξολογία στους Ιερούς Ναούς, στο τέλος της οποίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας.
Μετά τη Δοξολογία θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων και καταθέσεις στεφάνων στα Ηρώα ως εξής:
      -Στην έδρα του Δήμου μας, τη Δημοτική Κοινότητα Περαίας, ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μαυρομάτης, ο Διοικητής του Α.Τ. Θερμαϊκού, τα σχολεία και οι τοπικοί φορείς.
      -Στη Δημοτική Κοινότητα των Νέων Επιβατών ο Πρόεδρος κ. Αλέξης Ρούφτης, τα σχολεία και οι τοπικοί φορείς.
      -Στη Δημοτική Κοινότητα της Αγίας Τριάδας ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Τσαλίκης, τα σχολεία και οι τοπικοί φορείς.
      -Στη Δημοτική Κοινότητα της Νέας Μηχανιώνας ο Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Τσουρούς – Μπουγιούκας, η Διοικητής του Α.Τ. Νέας Μηχανιώνας, τα σχολεία και οι τοπικοί φορείς.
      -Στη Δημοτική Κοινότητα της Επανομής ο Αντιδήμαρχος κ. Θόδωρος Τζέκος, ο Διοικητής του Α.Τ. Επανομής, τα σχολεία και οι τοπικοί φορείς.
      -Στην Τοπική Κοινότητα της Νέας Κερασιάς ο Πρόεδρος κ. Στέφανος Κουτσουράδης, τα σχολεία και οι τοπικοί φορείς.
      -Στην Τοπική Κοινότητα του Αγγελοχωρίου ο Πρόεδρος κ. Αβραάμ Κοσμίδης, τα σχολεία και οι τοπικοί φορείς.
      -Στην Τοπική Κοινότητα Μεσημερίου ο Πρόεδρος κ. Γιώργος Ευθυμιάδης, τα σχολεία και οι τοπικοί φορείς.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με παρελάσεις όλων των Σχολείων, των Πολιτιστικών Συλλόγων, των Προσκόπων κλπ., που θα πραγματοποιηθούν ώρα 11.15΄:
α. επί της κεντρικής οδού Νέων Επιβατών – Περαίας (Δημοτικές Κοινότητες Περαίας, Νέων Επιβατών και Αγίας Τριάδας),
β. από τα Πεύκα προς το Κέντρο Υγείας (Δημοτική Κοινότητα Νέας Μηχανιώνας, Τοπικές Κοινότητες Νέας Κερασιάς & Αγγελοχωρίου),
γ. κεντρική πλατεία Επανομής (Δημοτική Κοινότητα Επανομής) και
δ. κεντρική πλατεία Μεσημερίου (Τοπική Κοινότητα Μεσημερίου).

     Για τις Δημοτικές Κοινότητες Περαίας, Νέων Επιβατών & Αγίας Τριάδας υπεύθυνος συντονιστής και τελετάρχης της παρέλασης, ορίζεται ο Κωνσταντίνος Οικονομίδης, εργαζόμενος του Δήμου, τηλ.: 2392076040.
      Για τη Δημοτική Κοινότητα Νέας Μηχανιώνας, Τοπικές Κοινότητες Νέας Κερασιάς και Αγγελοχωρίου υπεύθυνος συντονιστής της παρέλασης ορίζεται ο Παναγιώτης Καρμάος, εργαζόμενος του Δήμου, τηλ.: 2392330367 και τελετάρχης  ο Γεώργιος Μπαλασάς, τηλ.: 6974340724.
      Για τη Δημοτική Κοινότητα Επανομής και την Τοπική Κοινότητα Μεσημερίου υπεύθυνη συντονίστρια ορίζεται η Ελευθερία Συροπούλου,  εργαζόμενη του Δήμου, τηλ.: 2392330104, τελετάρχης της Δημοτικής Κοινότητας Επανομής η Αργυρή Μπάκα, εκπαιδευτικός, τηλ.: 2392043206 και τελετάρχης της Τοπικής Κοινότητας Μεσημερίου ο  Νικόλαος Δημητρίου, εκπαιδευτικός, τηλ.: 23920 91988.

Τα Αστυνομικά  Τμήματα Θερμαϊκού,  Νέας Μηχανιώνας και Επανομής παρακαλούνται  για  την τήρηση της τάξεως και λοιπές λεπτομέρειες, που τα αφορούν, στους χώρους κατάθεσης στεφανιών και της παρέλασης.


Συνιστάται σ’ όλους τους αρμοδίους και υπευθύνους, όπως δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην όσο το δυνατόν καλύτερη οργάνωση των εκδηλώσεων και, κύρια, των σχολικών τελετών και της παρέλασης των τμημάτων.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.