Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Κόμβος αναστροφής στο δρόμο-καρμανιόλα της Επανομής

Την εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης  για τη δημιουργία προσωρινού κόμβου αναστροφής στην είσοδο της Επανομής, αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού κατά τη συνεδρίασή του το απόγευμα της Τρίτης. Η μελέτη, είναι προϋπολογισμού 2.700 ευρώ.

Όπως ανέφερε στην εισήγησή της η αρμόδια αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ.Πάτη Πασχαλίδου, η δημιουργία κόμβου αναστροφής από και προς Επανομή κρίνεται ως άκρως απαραίτητη μετά και τα πρόσφατα πολύ σοβαρά τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν στο 1ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού 28 (Επανομής-Πλαγιαρίου). Στο σημείο εκείνο, θα τοποθετηθεί φωτεινός σηματοδότης και με τη χρήση και δύο δημοτικών οικοπέδων, θα είναι δυνατή η ασφαλής αναστροφή των οχημάτων.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Θερμαϊκού κ.Γιάννη Μαυρομάτη, το κόστος για τη δημιουργία του κόμβου και την τοποθέτηση του φωτεινού σηματοδότη, που ανέρχεται σε περίπου 80.000 ευρώ, θα καταβληθεί από επιχειρηματίες της περιοχής, δεδομένου ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, που θα έπρεπε κανονικά να αναλάβει το έργο, δήλωσε αδυναμία. Ο σηματοδότης αυτός, θα τοποθετηθεί προσωρινά, είπε ο κ.Μαυρομάτης, μέχρι να βρεθεί το κατάλληλο πρόγραμμα για να ενταχθεί η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου κυκλοφοριακού κόμβου για την Επανομή, το οποίο υπολογίζεται ότι θα κοστίσει 300-400.000 ευρώ.

Παίρνοντας το λόγο ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Σπύρος Κουζινόπουλος δήλωσε ότι η παράταξή του που είχε συμμετάσχει εξαρχής στις κινητοποιήσεις της Κίνησης Πολιτών Επανομής για τη δημιουργία του κόμβου αναστροφής, υπογράμμισε ότι η μελέτη θα πρέπει να συνταχθεί τάχιστα και από τώρα να αρχίσουν οι πιέσεις προς την Περιφέρεια για τη γρήγορη εκτέλεση του έργου. «Θα πρέπει να πάρουμε τα μέτρα μας για να μην ξαναθρηνήσουμε άλλα θύματα στο δρόμο-καρμανιόλα της Επανομής», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.