Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Πρόβλημα και πάλι με τη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία

Τεράστιο πρόβλημα, δημιουργήθηκε και πάλι με τη μεταφορά των μαθητών με λεωφορεία στα σχολεία, λόγω της αποχής των λεωφορειούχων από  το μεταφορικό έργο από 29-10-2014, επειδή αποσύρθηκε η σχετική τροπολογία που ρύθμιζε το ζήτημα της καταβολής οφειλών προηγούμενων σχολικών ετών (2012-2013, 2013-2014).

Για το θέμα, πραγματοποιήθηκε χτες 28/10/2014 το βράδυ έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής  (Ε.Ε.) της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ). Και όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή της: «Δυστυχώς τα τελευταία έξι χρόνια μονίμως παρατηρείται το ίδιο πρόβλημα και στην πράξη αποδεικνύεται ότι η Πολιτεία αδυνατεί  να δώσει οριστική λύση σ' αυτό,  με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται μαθητές, γονείς και να χάνονται διδακτικές ώρες».
Όλοι οι δήμοι της κεντρικής Μακεδονίας απαιτούν την άμεση επίλυση  του προβλήματος για να μεταφέρονται  οι μαθητές με ασφάλεια στα σχολεία τους. Η ΠΕΔ-ΚΜ ήδη συνέταξε και απέστειλε  στους βουλευτές όλων των κομμάτων , σχετική νομοθετική ρύθμιση (τροπολογία) ,η οποία πρέπει να κατατεθεί άμεσα ώστε να αρθεί το γραφειοκρατικό αδιέξοδο του δημοσιονομικού ελέγχου.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Πρόεδρος και τα μέλη της Ε.Ε. της ΠΕΔΚΜ ο αντιπεριφερειάρχης ΠΚΜ Θεοφάνης Παπάς, δήμαρχοι  και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας-Θράκης Μιχαήλ Πεζίκογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.