Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Για ποιόν άραγε γίνονται οι παρελάσεις με κάγκελα;

«Γιατί τις κάνουμε τις παρελάσεις; Για να τις βλέπουμε μεταξύ μας; Γίνονται που γίνονται, αν δεν τις βλέπει ο κόσμος, τι νόημα έχει;» ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης  Μπουτάρης, ιδιαίτερα ενοχλημένος από τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας που ελήφθησαν στην οδό Τσιμισκή αλλά και τα κάγκελα που τοποθετήθηκαν κατά μήκος της οδού για τη σημερινή μαθητική παρέλαση. Ενώ ίδια περίπου ήταν και η αντίδραση του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα.

Έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες των πολιτών που βρέθηκαν στην οδό Τσιμισκή για να παρακολουθήσουν τη μαθητική παρέλαση. Όπως όριζε το σχέδιο περιφρούρησης, οι πολίτες έπρεπε να παραμείνουν πίσω από τα κιγκλιδώματα και σε απόσταση 100 μέτρων από την εξέδρα των επισήμων. Η απόφαση της αστυνομίας δυσαρέστησε εκατοντάδες γονείς, οι οποίοι στοιβάχτηκαν στα πεζοδρόμια για να καμαρώσουν τα παιδιά τους. Εκείνο που τους εξόργισε περισσότερο ήταν η άρνηση της αστυνομίας να ανοίξει τα κιγκλιδώματα ακόμη κι ένα τέταρτο μετά το πέρας της παρέλασης.
Τη μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, παρακολούθησε και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος, μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Οι μαθήτριες και οι μαθητές είναι το παρόν και το μέλλον του τόπου μας. Οφείλουμε να τους παραδώσουμε μια Ελλάδα που δεν θα στέκεται εμπόδιο στα όνειρά τους. Μια άλλη Ελλάδα, ευρωπαϊκή, σύγχρονη χωρίς τα σημερινά αδιέξοδα, που αναγκάζουν τους νέους ανθρώπους να μεταναστεύουν για να βρουν δουλειά. Εύχομαι στη μαθητική νεολαία της χώρας μας χρόνια πολλά»», δήλωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το θέμα των ιδιαίτερα αυστηρών μέτρων αστυνόμευσης που κατέστησαν δύσκολη την προσέλευση των πολιτών για να παρακολουθήσουν την παρέλαση, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε:

«Τόσο τη χθεσινή ημέρα κατά τη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, όσο και σήμερα κατά την μαθητική παρέλαση τα μέτρα ήταν υπερβολικά και απαράδεκτα. Τα μέτρα αυτά δεν συνάδουν ούτε με το πνεύμα ούτε με την ουσία του τριημέρου. Οφείλουν όλοι να σεβαστούν το γεγονός ότι οι Θεσσαλονικείς πρέπει ανεμπόδιστα να συμμετέχουν και να εορτάσουν την τριπλή εορτή της Θεσσαλονίκης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.