Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: Συνωστισμός 110 υποψηφίων στα ψηφοδέλτια Α΄και Β΄

του Τάσου Τασιούλα
Πανηγυρικό κλίμα επικρατεί στο 
ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη και απόλυτη ετοιμότητα για τις εκλογές. Χτες οριστικοποιήθηκαν οι ενδιαφερόμενοι για να είναι υποψήφιοι του κόμματος στα ψηφοδέλτια της Α’ και Β’ εκλογικής περιφέρειας, με τα ονόματα να ξεπερνούν τα 110!

Οι λίστες θα σταλούν στην
 Κεντρική Επιτροπή Ψηφοδελτίων στις 2 Ιανουαρίου, μαζί με την πρόταση – γνωμοδότηση των δυο νομαρχιακών επιτροπών και τα ψηφοδέλτια θα κλείσουν οριστικά, με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής με την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου.
Χτες επικρατούσε αναβρασμός στην έδρα του κόμματος στην οδό Εγνατία, πανηγυρικό κλίμα και ενθουσιασμός. Αρχικώς συνεδρίασε η Νομαρχιακή Επιτροπή Β’ Θεσσαλονίκης, που σε συναινετικό κλίμα, όπως είπε στη 
Voria.gr,ο γραμματέας, Χρήστος Ρώσιος, ολοκλήρωσε τη διαδικασία.
«Συνολικά οι υποψηφιότητες για το ψηφοδέλτιο της Β’ Θεσσαλονίκης είναι 38. Από αυτές οι έξι είναι μη μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, αυτοπροτεινόμενα ή προτεινόμενα από μέλη του κόμματος», επισήμανε ο κ. Ρώσιος.
Ακολούθησε η πολύωρη (περίπου πέντε ώρες) συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Θεσσαλονίκης, που ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα, όπως δήλωσε στη 
Voria.gr, ο γραμματέας, Νίκος Σαμανίδης.
«Συνολικά οι υποψηφιότητες για το ψηφοδέλτιο της Α’ Θεσσαλονίκης είναι 75. Οι 60 είναι μέλη του κόμματος και οι 15 ανένταχτοι, που είτε θέλησαν μόνοι τους να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους να είναι υποψήφιοι, είτε προτάθηκαν από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι θεωρούν ότι πρόκειται για αξιόλογα άτομα στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης. Θα κριθούν όλα τα ονόματα από την Κεντρική Επιτροπή Ψηφοδελτίων και η τελική πρόταση θα επιστρέψει για έγκριση στη Νομαρχιακή Επιτροπή. Αυτή είναι η διαδικασία. Η συνεδρίαση ήταν πολύωρη, διότι αντί για τα 42 μέλη της Νομαρχιακής μαζεύτηκαν 80 σύντροφοι, που ήταν ενθουσιασμένοι και ήθελαν να μιλήσουν. Αν υπάρξουν πάντως και περισσότερες υποψηφιότητες είναι λογικό να υπάρξει και μια διαδικασία πρόκρισης ορισμένων. Εμείς θα στείλουμε εννοείται όλα τα ονόματα των ενδιαφερομένων και δεν πρόκειται να κάνουμε κανένα ξεσκαρτάρισμα. Προφανώς όμως θα στείλουμε και την πρότασή μας, μια γνώμη για το ποιους θεωρούμε πιο άξιους για να είναι στα ψηφοδέλτια», τόνισε ο κ. Σαμανίδης.
Χαρακτηριστικό της ετοιμότητας που υπάρχει για τις εκλογές είναι ότι για το 70% των εκλογικών τμημάτων έχουν ήδη καθοριστεί οι εκλογικοί αντιπρόσωποι του κόμματος, όπως επισήμανε στη Voria.gr ο κ. Ρώσιος.

Από τους ενδιαφερόμενους θα καταρτιστεί το 70% των ψηφοδελτίων, ενώ ένα ποσοστό το πολύ ως 30% θα συμπληρωθεί με τις κεντρικές επιλογές, ειδικά εφόσον υπάρξουν κεντρικές συνεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ, όπως για παράδειγμα με τη ΔΗΜΑΡ ή τους Οικολόγους Πράσινους κτλ.
Τις δυο λίστες που θα στείλουν οι ΝΕ Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης στην Κεντρική Επιτροπή Ψηφοδελτίων θα εξετάσουν ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας και οι κ.κ. Βίτσας, Λαφαζάνης, Κουρουμπλής, Δρίτσας και Κορωνάκης.
«Οι συνεδριακές αποφάσεις που αναφέρονται στις συνεργασίες και το κυβερνητικό πρόγραμμα καθώς και το πρόγραμμα που εξήγγειλε ο πρόεδρος του κόμματος στη ΔΕΘ, θα αποτελέσουν -όπως συμφώνησαν όλα τα μέλη της ΝΕ Α΄ Θεσσαλονίκης- το εργαλείο για την επίτευξη της αυτοδυναμίας, την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την ακύρωση των μνημονιακών πολιτικών και την εφαρμογή του αριστερού – ριζοσπαστικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΕ καλεί τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, που με όλο τον ελληνικό λαό αντιστάθηκαν και οδήγησαν στην πτώση της κυβέρνησης, να στρατευτούν στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ και να στηρίξουν την αριστερή, δημοκρατική του πρόταση για έξοδο από την κρίση», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή.



Πηγή: Voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.