Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

«Κάλλιο αργά»: Μέτρα για άστεγους ανακοίνωσε ο Δήμος

«Κάλλιο αργά παρά ποτέ». Ο λόγος για την απόφαση της δημοτικής αρχής Θερμαϊκού να ανακοινώσει, επιτέλους, κάποια ημιτελή μέτρα προστασίας των αστέγων, τις μέρες της κακοκαιρίας. Είχε προηγηθεί επιστολή προς το δήμαρχο κ. Μαυρομάτη του επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» που ζητούσε να ληφθούν κατεπειγόντως μέτρα όχι μόνο για να ζεσταθούν οι άστεγοι, αλλά και για να βρούνε ένα πιάτο ζεστό φαγητό.

Αντί γι’ αυτό, ο δήμος ανακοίνωσε με καθυστέρηση ότι οι άστεγοι του δήμου Θερμαϊκού θα μπορούν να βρίσκουν προστασία στις ψυχρές ημέρες του φετινού χειμώνα στα ΚΑΠΗ Περαίας (Ρωμανού 38Α), Νέας Μηχανιώνας (Κ. Βάρναλη 2) και Επανομής (κεντρική πλατεία). 
Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο του δήμου «η Αντιδημαρχία Παιδείας - Νεολαίας- Αλληλεγγύης - Πρόνοιας- Αγροτικής Ανάπτυξης και Απασχόλησης σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Θερμαϊκού έχουν ορίσει και οργανώσει τους συγκεκριμένους χώρους για την προστασία αστέγων σε έκτακτες καιρικές συνθήκες». Ενώ η ανακοίνωση συνοδεύεται και από δήλωση του δημάρχου Θερμαϊκού, Γιάννη  Μαυρομάτη ότι «ο δήμος Θερμαϊκού είναι έτοιμος να φιλοξενήσει τους άστεγους συνανθρώπους μας» και ότι «η κοινωνική πολιτική είναι στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων της δημοτικής αρχής».
Σημειώνεται ωστόσο πως η δημοτική αρχή δεν ανταποκρίθηκε και κώφευσε σε σχετικό αίτημα της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» για την καταγραφή των αστέγων και των οικογενειών που αντιμετωπίζουν οξύτατο οικονομικό πρόβλημα και βρίσκονται στα όρια της πείνας, προκειμένου καμία οικογένεια στην περιοχή να μην κάνει «μαύρες γιορτές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.