Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Αρχιμανδρίτης Γερβάσιος, ο προστάτης των φυλακισμένων

Τον Αρχιμανδρίτη  Γερβάσιο Ραπτόπουλο, τίμησε το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης για την πολυετή δράση του υπέρ των απόρων φυλακισμένων.

Από τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2014, ο Πατέρας Γερβάσιος Ραπτόπουλος, ο προστάτης των φυλακισμένων, συγκαταλέγεται στους «Επίμονους Θεσσαλονικείς», την ομάδα διακεκριμένων προσωπικοτήτων που «συστήνει» στο κοινό το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ επειδή με τη δράση, το έργο και την δημόσια παρουσία τους συνδιαμορφώνουν το νεότερο πρόσωπο της Θεσσαλονίκης.
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Ιδρύματος, ο πρόεδρος του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜ-Θ, Αναστάσιος Φωκιανίδης, έδωσε στον Πατέρα Γερβάσιο το αναμνηστικό φύλλο και το μετάλλιο που παίρνουν οι «Επίμονοι Θεσσαλονικείς» τονίζοντας ότι με το έργο του «δικαιώνει την αντίληψη ότι ο Θεός είναι Αγάπη, καθώς στρέφει το βλέμμα του σε ανθρώπους από τους οποίους εμείς κατά κανόνα το αποστρέφουμε».
«Είναι ωραία η ζωή όταν αγαπάς, κι εγώ αγάπησα τον άνθρωπο, ιδίως αυτόν που βρίσκεται σε απαξιωμένο περιβάλλον», είπε ο Αρχιμανδρίτης Γερβάσιος Ραπτόπουλος. Ευχαριστώντας το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ, τόνισε ότι η τιμή που γίνεται στο πρόσωπό του επιστρέφει στους δημοσιογράφους της Μακεδονίας-Θράκης, που ερευνούν για να αναδείξουν έργα φιλανθρωπίας.
Ο δημοσιογράφος Νίκος Ασλανίδης, προβάλλοντας αποσπάσματα από ντοκιμαντέρ του για τη δράση του Πατέρα Γερβάσιου στα νησιά Φίτζι, υπενθύμισε στο κοινό το διεθνές πεδίο στο οποίο προσπαθεί να αναπτύξει ο προστάτης των φυλακισμένων την αποστολή του. 
Ο φιλόλογος και θεολόγος Χρήστος Κούρτης τόνισε την παγκόσμια αποδοχή που έχει το έργο του τιμώμενου, όπως επαληθεύεται από το γεγονός ότι του επιτρέπεται σε πολλές χώρες, με ελάχιστες διαδικασίες, να εισέρχεται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας.
Ο επιχειρηματίας και πρώην διεθνής πρωταθλητής ποδηλασίαςΘωμάς Τιμαμόπουλος ανέπτυξε τη συνάντηση της δράσης του Πατέρα Γερβάσιου με το φιλανθρωπικό και ιεραποστολικό έργο της Αδελφότητας της Οσίας Ξένης. 

Την εκδήλωση συντόνισε ο γενικός γραμματέας της ΕΣΗΕΜ-Θ, Βασίλης Κοντογουλίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.