Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

«Συμπολιτεία» προς δήμο Θερμαϊκού: "Πάρτε επειγόντως μέτρα για άστεγους και ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού"

Με επιστολή του προς το δήμαρχο Θερμαϊκού, ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» Σπύρος Κουζινόπουλος, ζητάει, ενόψει της μεγάλης κακοκαιρίας που άρχισε, να ληφθούν κατεπειγόντως μέτρα για την παροχή βοήθειας προς τους άστεγους συνδημότες και τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

«Απαιτούμε να παρασχεθούν τα στοιχειώδη στους άστεγους και τους άλλους συνδημότες μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα, και κυρίως, λίγη ζεστασιά και ένα πιάτο φαγητό», τονίζεται στην επιστολή της «Συμπολιτείας» προς τη δημοτική αρχή.
Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα
Κανένα μέτρο προστασίας των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, δεν έλαβε μέχρι στιγμής ο δήμος Θερμαϊκού, σε αντίθεση με όλους σχεδόν τους άλλους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης που προετοιμάσθηκαν, ενόψει της μεγάλης κακοκαιρίας και των συνθηκών πολικού ψύχους που θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες και μετά την Πρωτοχρονιά.
Τα προηγούμενα χρόνια, ο δήμος Θερμαϊκού, κάθε παραμονές μεγάλης κακοκαιρίας, προχωρούσε στην κατάρτιση και εφαρμογή ειδικού σχεδίου  δράσης για τη βοήθεια προς  άστεγους συνδημότες μας.
-Στις 20 Δεκεμβρίου 2012, το δημοτικό συμβούλιο του δήμου, είχε πάρει ομόφωνα απόφαση τη διάθεση κονδυλίου για την ενοικίαση δωματίων σε ξενοδοχεία της περιοχής, προκειμένου να φιλοξενηθούν άστεγοι δημότες κατά τη διάρκεια άσχημων καιρικών συνθηκών, καθώς και για τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σε άπορους συνδημότες που βρίσκονται σε κατάσταση ένδειας, για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν άμεσες ανάγκες επιβίωσης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.   
- Στις 9 Δεκεμβρίου 2013, η αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας του δήμου Θερμαϊκού, πάλι ενόψει επικείμενης κακοκαιρίας, είχε καταρτίσει σχέδιο δράσης, θέτοντας σε συνεχή λειτουργία τα ΚΑΠΗ Νέων Επιβατών, Νέας Μηχανιώνας  και Επανομής για να μπορούν να βρίσκουν καταφύγιο και να ζεσταίνονται οι συνδημότες άστεγοι ή οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Καθιερώνοντας παράλληλα ειδική τηλεφωνική γραμμή για την ενημέρωση των αστέγων που είχαν ανάγκη. Ενώ ακόμη, με πρωτοβουλία του δήμου Θερμαϊκού, έγινε επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος σε 17 οικογένειες που αντιμετώπιζαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, για να μπορέσουν να ζεσταθούν. Οι οικογένειες αυτές και πολλές άλλες ακόμη που βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση, σιτίζονταν από το πρόγραμμα «ΣΤΟΠ στην Πείνα» που είχε καθιερώσει ο τότε αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας κ. Γιάννης Τσακμάκας
Φέτος, παρά την εξαγγελία της διοίκησης του δήμου ότι θα παρασχεθεί βοήθεια σε 200 οικογένειες που έχουν ανάγκη, δεν ανακοινώθηκε μέχρι στιγμής η έναρξη κάποιας τέτοιας πρωτοβουλίας, ούτε η λήψη μέτρων για τις ευπαθείς ομάδες ενόψει της κακοκαιρίας.

Με βάση όλα αυτά, καλούμε τη δημοτική αρχή να προχωρήσει τάχιστα, ακόμη και εντός της ημέρας στην κατεύθυνση αυτή, προκειμένου να μπορέσει να παρασχεθεί άμεση βοήθεια στους άστεγους και τους άλλους συνδημότες μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα, προκειμένου να τους παρασχεθούν τα στοιχειώδη: Λίγη ζεστασιά και ένα πιάτο φαγητό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.